Zelf laminaat leggen

het is makkelijker dan je denkt

Het plaatsen van laminaat in een ruimte klinkt als een hele klus. Echter is dit veel minder lastig dan je zou denken. Een kind kan de was doen. Bovendien bespaar je een hoop kosten door het zelf te doen in plaats van iemand in te huren. Hoe zorg je ervoor dat het er netjes en professioneel uit ziet? Vijf tips.

Een goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is belangrijk als het gaat om het plaatsen van laminaat. Zorg dat je van tevoren de ruimte goed hebt opgemeten. Bereken aan de hand van die informatie hoe veel laminaat er nodig is voor de hele ruimte. Wanneer je het laminaat in huis gehaald hebt, laat het dan even een dag of twee rusten in de kamer zodat het kan wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Leg het niet te dicht bij een muur en laat de planken op de grond liggen, zet ze niet rechtop of schuin. Dit voorkomt het kromtrekken van de planken.

Zorg voor genoeg afstand
Laminaat is eigenwijs en wil nog wel eens uit gaan zetten, ook nadat het gelegd is. Zorg voor minimaal één centimeter afstand tussen de muur en het laminaat, zodat het niet bol gaat staan mocht het wel uit gaan zetten. Hier heb je ook speciale afstand houders voor.

Verschillende pakken door elkaar
Het kan gebeuren dat je, wanneer je een nieuw pak opent, erachter komt dat het tweede pak een heel andere kleur heeft dan het eerste pak of dat er een klein verschil is. Door dit te voorkomen, kun je het best verschillende pakken door elkaar gebruiken. Dan valt het helemaal niet op wanneer één plank net een andere tint is dan de ander.

Plaats ze in de lengte
Door het laminaat in de lengte van de ruimte te leggen, creëer je de illusie dat de ruimte veel groter is dan hij in werkelijkheid is. Plaats je de planken in de breedte, lijkt het allemaal veel smaller en kleiner. Houd daar rekening mee wanneer je het laminaat wil gaan leggen.

Werk het mooi af
Nadat alle planken zijn geplaatst, wil je het mooi afwerken. Dit doe je met plinten. Ook het aanbrengen van plinten is een fluitje van een cent. Maak voor het grootste gemak gebruik van plakplinten. Deze hoef je alleen op maat te zagen en op de juiste plek te bevestigen met een plakstrip. Kies een plint uit die goed bij het laminaat en de rest van het interieur past.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist