De prijs van een gietvloer

hoe wordt deze berekend?

Denk je eraan om een nieuwe vloer in je woonkamer aan te brengen maar weet je nog niet precies wat voor vloer? Neem ook de gietvloer mee in je overwegingen. Dit type vloeren wordt namelijk steeds goedkoper. We leggen je daarom uit hoe de prijs van een gietvloer tot stand komt. Welke onderdelen invloed hebben op de prijs en met welke kosten je rekening moet houden als je zelf een duurzame kunststof gietvloer of betonlook vloer in je woning aan wil laten brengen.

Gietvloer prijs per vierkante meter berekenen

Er zijn websites waarop je de gietvloer prijzen van verschillende soorten kan terugvinden. Maar toch moet je altijd rekening houden met maatwerk. Iedere vloer is weer anders en in iedere situatie is er weer een ander type vloeren gewenst. Hoeveel het totaal gaat kosten, kunnen we daarom niet van te voren zeggen. Het is belangrijk om al je wensen op een rijtje te zetten, en vervolgens contact op te nemen met verschillende gietvloer bedrijven zodat je de prijzen met elkaar kan vergelijken. Je krijgt altijd een prijsopgave per vierkante meter, wat het vergelijken wat eenvoudiger maakt.Verschillende type vloeren
Voordat een gietvloer specialist je een prijsopgave geeft gaat het bedrijf verder in op de situatie. Wat voor vloer is er nodig en hoe kunnen we de vloer zo goedkoop mogelijk gieten? Bij een woonkamer of slaapkamer is een goedkope vloercoating variant vaak voldoende. In andere ruimtes kan een normale gietvloer worden toegepast. In sommige gevallen wordt er geadviseerd om gebruik te maken van een epoxyvloer, als de belasting op de vloer erg hoog is. Een normale gietvloer is ongeveer 3 mm dik, vloercoating is slechts 1 mm en een epoxyvloer is 5 of 6 mm dik. Hierbij geldt uiteraard, hoe dikker de vloer is, hoe hoger de prijs per vierkante meter.


 
Prijzen vergelijken
Als je geïnteresseerd bent in een gietvloer is het verstandig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een aanbieder met de juiste kwaliteit en prijs. Let er echter wel op dat er flinke verschillen kunnen zitten in de prijzen van de verschillende typen gietvloeren. Elk type heeft weer andere eigenschappen en daardoor ook een ander prijskaartje. Laat je van tevoren goed informeren, oriënteer online en vergelijk de prijzen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist