Emma matrassen

Ventilatie essentieel voor goede nachtrust

Tegenwoordig slapen we steeds korter. Het CBS maakte afgelopen maand bekend dat 25% van de Nederlanders van 25 jaar en ouder een slaapprobleem heeft1. Maar nu het weer herfst is, en de nachten langer worden, klinkt lang en goed slapen heel aantrekkelijk. Eén belangrijke factor is de temperatuur van het lichaam. En daar komt meer bij kijken dan alleen het raam openzetten.

Om prettig te slapen is een goed matras een must. Mircobioloog Philip Tierno schreef eerder al eens een boek over ‘Het geheime leven van ziektekiemen’2, waarin hij wees op alles wat van het menselijk lichaam af komt en zich ophoopt in een matras, zoals huidcellen, huisstofmijten, bacteriën, urine, zweet en schimmelsporen.

Schimmel in bed
Een slecht ventilerend matras heeft meer kans op schimmelgroei omdat vocht, zweet dat is ontstaan tijdens je slaap, niet kan worden afgevoerd. Matras-producent EMMA ontwikkelde daarom een matras met een Airgocell® toplaag. Deze toplaag is speciaal ontwikkeld om vocht goed af te voeren. Het materiaal is zacht, soepel en ontlast vervelende drukpunten. Daarnaast heeft het materiaal een heel open celstructuur. Dat betekent dat het luchtaandeel van het schuim 50% is, wat zorgt voor een erg goede luchtcirculatie en vochtregulatie. Zo is de kans op het ontstaan van schimmels een stuk kleiner.

Frisse lucht
Om niet teveel te zweten in bed, is ook een koele slaapkamer belangrijk. Dr. Rachel Salas, neurowetenschapper aan de Johns Hopkins University3, concludeerde na onderzoek dat de perfecte slaaptemperatuur 18 graden Celsius is. Dat is over het algemeen dus koeler dan de temperatuur in de woonkamer. Met deze temperatuur slapen we rustig omdat ons lichaam niet hard hoeft te werken om warm te blijven of om af te koelen onder de lakens. Dagelijks het raam openzetten om de kamer te ventileren is dus een aanrader.

Luchtige lakens
Hoe fijn het ook lijkt te zijn om helemaal ingepakt in bed te liggen, we slapen beter als we onze slaapkamer goed ventileren en ons bed regelmatig verschonen. Een mens verliest tijdens het slapen gemiddeld namelijk 3 liter vocht per week. Dat is per nacht dus bijna een heel drinkflesje vol met zweet. Regelmatig het bed verschonen klinkt logisch en is wel zo fris.

Kies voor beddengoed van natuurlijk materiaal zoals katoen of linnen, deze stoffen nemen vocht goed op en drogen daarna het snelst. Wie het hoeslaken wast, doet er verstandig aan om op minimaal 60 graden Celsius te wassen om alle (on)zichtbare vlekken weg te krijgen. Het beddengoed van EMMA is ontwikkeld op basis van deze feiten en draagt daarmee bij aan een goede nachtrust.

Standaard een te korte nacht
Wie acht uur per nacht slaapt is tegenwoordig een uitzondering, dat hoor je niet alleen regelmatig, het is ook zo. “Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we gemiddeld zo’n acht uur slaap nodig hebben om goed te functioneren en gezond te blijven. Dat zit in onze genen. Momenteel slapen we gemiddeld een uur minder dan vijftig jaar geleden, dat is nu nog maar zeven uur per nacht. Dat is dus eigenlijk te weinig en dat heeft negatieve invloed op onze gezondheid. We worden bijvoorbeeld sneller ziek en worden moe wakker, maar het heeft ook zijn weerslag op ons uiterlijk en op onze emotionele balans. Met acht uur slaap, herstelt het lichaam optimaal”, vertelt Verena Senn, slaap-expert bij EMMA.

Over EMMA
EMMA is één van de leidende matras-in-een-box merken in Europa. Het EMMA matras is eind 2015 als onderdeel van EMMA – the Sleep Company in Duitsland ontstaan en sindsdien zijn er al meer dan 450.000 matrassen verkocht. In mei 2018 werd EMMA dankzij de relatieve omzetgroei tot snelst groeiende Tech-start-up van Europa benoemd. Een kleine vier jaar na het ontstaan is het EMMA matras in 20 landen online te bestellen en ook bij verschillende retail partners in Europa te koop. Onder de strategische verantwoordelijkheid van CEO’s Dr. Dennis Schmoltzi en Manuel Müller, zal EMMA – The Sleep Company zich in 2019 internationaal verder uitbreiden.

Dankzij haar hoge kwaliteit en innovatieve structuur, is het EMMA matras geschikt voor uiteenlopende lichaamstypes en verschillende slaaphoudingen. Het assortiment van EMMA biedt nu onder andere een kussen, beddengoed en een Boxbed aan.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist