Een laadpaal aanschaffen

waar let je op?

Heb je een elektrische auto aangeschaft? Dan is de kans groot dat je ook wel graag een laadpaal aan huis wilt. Op deze manier kun jij jouw auto gewoon thuis opladen, zonder hier flink voor te hoeven betalen bij de tankstations. Maar waar let je op bij de aanschaf van laadpalen? We geven je een aantal handige, praktische tips. 

1. Thuis of op het werk?
Op een thuislocatie schaf je vaak 1 laadpaal aan om de elektrische auto op te laden; de beschikbare stroom hoeveelheid is vaak niet voldoende om twee auto’s op hetzelfde moment op te laden. Schaf je daarentegen een laadpaal aan op de zaak, dan is het aan te raden om twee of zelfs meer laadpalen te installeren.

2. Verrekening van de laadkosten
Besluit je jouw elektrische auto thuis op te laden, dan zal de stroomrekening wat omhoog gaan. Waar je gemiddeld zo’n 250 kWh per maand verbruikt, komt daar met het opladen van de elektrische auto vaak zo’n 60 kWh bij. Mocht je jouw auto dus voor de zaak gebruiken of een leaseauto aangeschaft hebben, dan zou het kunnen zijn dat je deze laadkosten wilt verrekenen. In dit geval heb je een slimme laadpaal nodig; hier zit een ingebouwde kWh-meter in die het verbruik bijhoudt en dit middels de communicatiemodule digitaal door kan geven.

3. De capaciteit van de hoofdaansluiting
Vervolgens is het belangrijk om naar de capaciteit van de hoofdaansluiting in huis te kijken. Er zijn in Nederland twee capaciteiten die vaak voorkomen: de 1-fase 35 ampère en de 3-fase 25 ampère. Wil je de auto aan de 3-fase opladen, dan moeten zowel de auto als de laadpaal hier geschikt voor zijn. Wil je weten wat de capaciteit van je hoofdaansluiting is? Dan neem je contact op met je netbeheerder. Indien nodig kan deze ook belangrijke aanpassingen aan de meterkast doen om ervoor te zorgen dat de laadpaal op de juiste manier geïnstalleerd kan worden.

4. Kijken en vergelijken
Een laadpaal is een apparaat dat je als het goed is maar eens aanschaft en vervolgens jarenlang kunt gebruiken om je elektrische auto veilig op te laden. Om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en betrouwbaarheid schaf je een laadpaal bij een bekende aanbieder zoals Alfen aan. Zo weet je zeker dat je de juiste kwaliteit in huis haalt en dat de laadpaal de komende jaren meegaat. Neem ook altijd even de tijd om verschillende bekende aanbieders te bekijken en vergelijken, zodat je een verstandige keuze kunt maken en direct weet welke aanbieder én laadpaal het beste bij je past.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist