Enkel, dubbel of HR++ glas

Wat is het verschil

Glas is er in allerlei soorten en maten. De meeste woningen zijn vandaag de dag voorzien van dubbel glas, alhoewel je in oudere woningen nog wel eens een verdwaald kozijn met enkel glas wil tegen komen. We zetten een de verschillen tussen enkel en dubbel glas even op een rijtje voor je.  

Enkel glas
De naam zegt het al: enkel glas bestaat een enkele plaat die relatief snel in verschillende stukken breekt. Het is om deze en meerdere redenen niet echt geschikt om te plaatsen in woningen, iets wat dan ook nauwelijks meer gebeurt. Enkel glas isoleert nauwelijks en door de condensvorming die vrijwel continue plaatsvindt, blijven de kozijnen aan de binnenkant van de woning altijd vochtig. Hoe raar het wellicht klinkt: Het laten plaatsen van enkel glas is duurder dan het plaatsen van dubbel glas. Dankzij de stijgende vraag naar dubbel glas wordt het in grote hoeveelheden gefabriceerd. Hierdoor daalt de prijs. Gelukkig is het bij de meeste kozijnen mogelijk om enkel glas te vervangen door dubbel glas.  

Dubbel glas
Een van de meest populaire glassoorten is dubbel glas. Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten die op een afstandshouder bevestigd zijn. De laag lucht die zo tussen beide platen komt te zitten, heeft een sterk isolerende werking. Met het plaatsen van dubbel glas wordt het energielabel van de woning verhoogd. Er ontsnapt minder warmte uit de woning, waardoor er aanzienlijk bespaard kan worden op de energienota. Bovendien is dubbel glas geluidswerend, waardoor het helpt om geluidsoverlast tegen te gaan. Al met al is dubbel glas een duurzame investering die zich altijd terug zal betalen.   

HR++ glas
De afkorting HR staat voor hoog rendement. Het principe van HR++ glas is hetzelfde als bij dubbel glas. Ook dit type glas bestaat uit twee platen met ruimte er tussen. In tegelstelling tot dubbel glas is deze ruimte echter niet gevuld met lucht, maar met edelgas. Dit zorgt voor een nog betere isolering.   

Glas vervangen
Een ongeluk zit in een klein hoekje en in het geval van ruitschade is het belangrijk dit op te laten lossen door een gespecialiseerd bedrijf. Hierbij is het belangrijk om de kapotte ruit gewoon in het raam of de deur te laten zitten. De glaszetter is gespecialiseerd in het herstellen van ruitschade en verwijdert het gebroken glas op een veilige manier. Dit gaat vaak vele malen verder dan het vervangen van een recht-toe-recht-aan ruit op een gangbare plek. Ook glas in ronde kozijnen, Velux glas vervangen of metersbrede ramen behoren tot de mogelijkheden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist