De mogelijkheden van een smarthome

en de voordelen

Van slimme telefoons en horloges tot slimme koelkasten en televisies, tegenwoordig zijn veel apparaten smart. Men spreekt van een smart home als er in huis allerlei apparaten staan die met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kan je op afstand verschillende zaken regelen, zoals klimaat, beveiliging, muziek en meer. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n hightech huis?

Veiligheid

Er zijn allerlei smart-opties voor woningen die de veiligheid ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan inbraakpreventie, rookdetectie of bewegingssensoren. Het grote verschil met de niet-smart-opties is de koppeling met uw smartphone. Doordat u meldingen krijgt op uw telefoon, bent u ook op afstand op de hoogte als er bijvoorbeeld rook of beweging gedetecteerd wordt. Zo kunt u nog tijdig ingrijpen en schade voorkomen. Andere veiligheidsvoordelen zijn bijvoorbeeld slimme deurbellen, waarbij u zonder opendoen kan zien wie er voor de deur staat, ook als u niet thuis bent.

 

Energiebesparing

Zeker in tijden waar de energieprijs hoog is, is het verstandig om de energiezuinige smart-opties te overwegen als woningeigenaar. Door met verschillende smart-producten te werken kunt u namelijk flink besparen op de energierekening en verspilt u geen onnodige energie. Daar heeft het klimaat natuurlijk ook baat bij. Neem bijvoorbeeld de optie om op afstand apparaten aan- of uit te zetten, waardoor ze niet onnodig de gehele dag energie slurpen. Of het bedienen van de thermostaat wanneer er niemand thuis is. Zo hoeft u niet de hele dag de verwarming te laten branden om thuis te komen in een warm huis. Eén van de meest waardevolle toepassingen is een slimme stekker. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel kilowattuur een apparaat verbruikt en hier kunt u uw gebruik weer op aanpassen. Het investeren in een smarthome kan zich uiteindelijk dus zeker terugbetalen.

 

Comfort

Een smarthome kan naast een verbeterde veiligheid en energiezuinigheid ook nog eens extra comfort opleveren. Denk bijvoorbeeld aan luxe opties als slimme lichten, die vanzelf uitschakelen als u het huis verlaat. Of het bedienen van de televisie en muziek door middel van spraakbediening. Er zijn vele opties die de woning van extra comfort kunnen voorzien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist