10 klustips

Voorkom veelgemaakte fouten

Je zult het wel herkennen: op je vrije zaterdag begin je vol goede moed aan die ene klus waar je al maanden niet aan toe kwam. Tijdens het klussen kan er veel mis gaan. Door onderstaande tips goed in je op te nemen, voorkom je een hoop blunders.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Een Cliché, maar daarom zeer zeker waar. Zorg altijd dat je bij iedere klus een goed doordacht plan hebt. Zorg er bovendien voor dat je alle materialen en gereedschappen in de buurt hebt, zodat je lekker door kan werken.

2. Meten is weten
Door goed te meten voorkom je dat je kluswerk niet goed in elkaar past. Wat is er storender dan er na een dag klussen achter komen dat het fraaie project er achteraf niet zo mooi uit ziet al verwacht, doordat er naden en kieren in zitten. Meten is weten dus. 10 centimeter is echt 10 centimeter en geen 9,5.

3. Zit alles goed vast?
Het is zeer belangrijk om alles goed vast en dicht te draaien.  En loszittende schroef kan er zo maar voor zorgen dat een plank met daarop kostbare spullen naar beneden komt. Waterschade door een niet goed aangedraaide koppeling is helemaal een ramp. Zorg er voor dat alles goed vast zit. Heb je hier de spierballen niet voor? Goed gereedschap maakt licht werk.

4. Weet wat je sloopt
Denk goed na voordat je besluit ergens een muur uit te breken. Wie weet is het een dragende wand, waardoor je woning deels instort. Een goede tip is om niet alles in een keer te slopen, maar in fases. Hierdoor houd je het overzicht en voorkom je rommel.

5. Sta niet in de weg
Sommige mensen hebben het twijfelachtige talent om altijd in de weg te staan. Ze leunen tegen die net geverfde wand of staan zo opgesteld dat de klusser beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. Ga maar even lekker in een andere ruimte nuttige dingen doen!

6. Goed gereedschap
Zorg altijd voor goed gereedschap. Dit voorkomt een hoop ergernis en problemen. Laad accu’s vooraf op en leg alles binnen handbereik. Mtools is een site waar je veel informatie kunt vinden over goed gereegschap. 

7. Veiligheid eerst
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg daarom altijd voor oor- en oogbescherming, veiligheidsschoenen en gebruik vooral je gezond verstand. Heb altijd een eerste hulp kit in de buurt. Bowork is een site waar je veel over veiligheid op de werkvloer kunt vinden. 

8. Sluit alles goed aan
Het verkeerd aansluiten van elektra of gas- en waterleidingen kan voor een hoop ellende zorgen. Vaak kom je er pas te laat achter, waardoor je plafonds of muren moet gaan slopen om verkeerde aansluitingen te herstellen.

9. Ruim goed op
Maak de ruimte na een klus altijd goed op. Niets is vervelender dan de volgende dag beginnen in een rommelige, stoffige ruimte.

10. Schakel een vakman in
Je kan niet alles zelf. Schakel voor sommige klussen en vakman in. Dit lijkt in eerste instantie soms een flinke investering, maar het herstellen van slecht werk kost veel meer tijd, geld en ergernis.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist