Stichting AF

Inspecteur op de stoep bij ontevredenheid


Wie voortaan niet tevreden is over de kwaliteit van het uitgevoerd werk door een AF-erkend onderhoudsbedrijf, kan een technisch inspecteur op de stoep verwachten. Dit is het gevolg van de introductie deze week van een online klantentevredenheidsonderzoek voor de AF-erkende bedrijven. Het is het eerste klantentevredenheidsonderzoek in de schilders-, glaszet- en onderhoudsbranche dat digitaal en kosteloos voor de erkende onderhoudsspecialisten wordt verzorgd.


Klanten kunnen alleen meedoen door het invoeren van een unieke code die zij verkrijgen van het bedrijf bij de factuur naar aanleiding van de uitvoering van een opdracht. Deze codes zijn gekoppeld aan de bedrijven zodat de bedrijven elke moment van de dag hun eigen scores kunnen inzien. De klant bepaalt zelf welke privé-gegevens hij/zij vrijgeeft. Wanneer de klant na oplevering toch ontevreden blijkt over de kwaliteit van het uitgevoerd werk, dan krijgt de bedrijfsleiding dat meteen per e-mail door en kan er actie worden ondernomen. Bij blijvende ontevredenheid kan door de Stichting AF snel een technisch inspecteur van het onafhankelijke Verf Advies Centrum ingeschakeld worden.

Deze methodiek van kwaliteitsmanagement heeft de afgelopen jaren z’n vruchten bij de Stichting AF wel afgeworpen. Het aantal onopgeloste klachten waarvoor de Geschillencommissie voor Consumentenzaken in Den Haag nog wordt ingeschakeld voor een bindende uitspraak is spectaculair gedaald van 100 in 2002 naar slechts de verwachtte 25 in 2008. Hiermee behoort de schilders-, glaszet en onderhoudsbranche tot de vijf branches waarover de minste klachten bij de SGC binnenkwam.

De introductie van deze nieuwe klantentevredenheidsmeting gebeurt door een grootschalige reclame-campagne waarbij bussen, radio en tijdschriften worden ingezet. Tevens is het aangegrepen om het logo van de AF-erkende onderhoudspecialisten te vernieuwen.

Stichting AF-Erkenningsregeling
De AF-Erkenningsregeling is een initiatief van FOSAG, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds- en metaalconserverings, en glaszetbranche. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.550 door deze branche erkende schilders, glaszetters en behangers. Zij werken met voorwaarden die overeengekomen zijn met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond en waarin de uitvoering van werk tussen opdrachtgever en opdrachtnemer inclusief (nakomings)garanties door de Stichting AF zijn geregeld.


Kijk voor meer informatie op: www.af-erkend.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist