5 voordelen van steenstrips

Gevelbekleding

Ben je op zoek naar gevelbekleding die makkelijk en snel aangebracht kan worden? Of wil je jouw woning een andere uitstraling geven zonder hier veel tijd en moeite in te steken? Dan zijn steenstrips misschien iets voor jou. Omdat dit waarschijnlijk niet de eerste gevelbekleding is waar je aan denkt, twijfel je misschien of dit een goede keuze is. Lees in dat geval vooral verder. In deze tekst hebben wij namelijk 5 voordelen van steenstrips op een rijtje gezet.

1. Uitstraling van baksteen
Steenstrips zijn vaak een stuk goedkoper dan baksteen. Hierdoor denken veel mensen dat bakstenen en steenstrips veel van elkaar verschillen. Toch is dit niet het geval, want steenstrips hebben de uitstraling van baksteen. Sterker nog, je kunt beide soorten gevelbekleding nauwelijks van elkaar onderscheiden. Bekleed jij jouw gevel met steenstrips? Dan lijkt het van een afstandje net alsof de gevel gemetseld is. Wanneer mensen niet beter weten, denken ze dan ook dat je ‘gewoon’ een gevel van baksteen hebt.

2. Lange levensduur
Omdat steenstrips relatief dun zijn, twijfel je mogelijk aan de stevigheid. Toch is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken, want steenstrips zijn ontzettend sterk. Hierdoor hebben ze ook een lange levensduur. Kies je ervoor om jouw gevel (gedeeltelijk) te bekleden met steenstrips? Dan krijg je hier geen spijt van. Je kunt namelijk jaren vooruit met deze gevelbekleding.

3. Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Wie denkt dat steenstrips in slechts één kleur verkrijgbaar zijn, heeft het mis. Je kunt kiezen voor ‘standaard’ rode steenstrips, maar dit is niet de enige optie. NPIbv.eu biedt deze gevelbekleding namelijk ook in de kleuren wit, geel, antraciet, terra en nuance rood aan. Doordat je uit verschillende kleuren kunt kiezen, moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte steenstrip voor jouw woning vinden.  

4. Goed te combineren met isolatie
Woon je in een relatief oude woning? Dan is er mogelijk geen spouwmuur aanwezig. Je kunt in dat geval ook geen spouwmuurisolatie aanbrengen. Als je jouw woning toch wilt isoleren, moet je dit aan de buitenkant doen. Steenstrips zijn in dat geval ideaal, want je kunt het isolatiemateriaal hierachter verbergen. Je boort de isolatieplaten vast op de bestaande gevel en lijmt hier vervolgens de steenstrips op vast. Hierdoor is jouw woning niet alleen goed geïsoleerd, maar krijgt hij ook nog eens een compleet andere uitstraling. Zo sla je twee vliegen in één klap.

5. Makkelijk te plaatsen
Een laatste voordeel van steenstrips is dat ze relatief makkelijk te plaatsen zijn. Vandaar dat deze gevelbekleding populair is bij mensen die hun huis willen renoveren. Je moet overigens wel redelijk handig zijn om zelf steenstrips te plaatsen. Heb je twee linkerhanden? Dan is het beter om ze te laten plaatsen door een professional. Op deze manier weet je zeker dat ze goed geplaatst worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist