Iris voor Iris

Dutch Voice

De zangeres Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland, heeft een bloem gedoopt: Iris ‘Dutch Voice’. Het initiatief voor een eigen Iris voor Iris Kroes komt van stichting Bloemenbureau Holland, die de zangeres op fleurige wijze extra in het zonnetje wil zetten. Aan de hand van haar voornaam, de bloemensymboliek en de uitstraling van Iris Kroes is de bloem geselecteerd.

Warm & betoverend
De nieuwe snijbloem is gevonden bij kwekersvereniging Iricom uit Breezand (NH). Kweker Aad Rooijakkers: ‘We hadden meteen deze Iris in gedachten. Niet alleen de betoverende uitstraling maar ook het warme stemgeluid van Iris Kroes vertoont overeenkomsten met deze unieke, nieuwe snijbloem. Bovendien zijn er parallellen te trekken tussen de bloemsymboliek en Iris Kroes. Met haar ‘Dutch Voice’ brengt Iris Kroes net als een Iris op zeer charmante wijze boodschappen over’.

Iris ‘Dutch Voice’
De Iris ‘Dutch Voice’ is een snijbloem die het beste te omschrijven is als een mix van lelie en orchidee. Een van de unieke eigenschappen is dat de drie bloembladen (10-11 cm) helemaal open komen waardoor ook het mooie bloemenhart volledig te zien is. Daarnaast heeft ‘Dutch Voice’ een bijzondere kleurenschakering van intens paars-violet en een gele streep met een blauw randje. De bloem is voortgekomen uit een kruising van Iris tingitana en Iris hollandica ‘Purple Sensation’. Het veredelingsproces heeft elf jaar geduurd. Naar verwachting zullen de eerste Irissen ‘Dutch Voice’ in mei 2014 via de veilingen worden aangevoerd. De ‘Dutch Voice’ van Iris Kroes is deze zomer al te beluisteren. De release van haar debuut-cd staat gepland voor augustus 2012.

Symboliek
De Iris dankt haar naam aan de bloemen die wel wat op vleugels lijken. De godin Iris bracht volgens de Griekse mythologie boodschappen over tussen goden en mensen. Zij daalde via de regenboog af van de hemel naar de aarde. De wind blies haar onder haar vleugels voort. De symbolische betekenis van de Iris luidt dan ook: ‘Ik heb een boodschap voor jou: ik geef je hoop en vertrouwen’.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist