Hortensia

kleurrijke verrassing in huis

In februari start een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia. Door de grote bloemschermen geeft deze kamerplant als geen ander kleur aan het interieur. Ben je op zoek naar styling ideeën? Of wil je een gezond binnenklimaat creëren? En wil je jaar in jaar uit van de plant genieten? Laat je verrassen door de kamerhortensia!

Verrassende styling
De kleurrijke kamerhortensia komt ook goed tot z’n recht in een eigentijds interieur. Je kunt ‘m laten soleren maar ook combineren met groene kamerplanten zoals klimop (Hedera) en sierasperge (Asparagus). Natuurlijk kun je de plant in een pot naar keuze zetten, maar misschien is het nog leuker om voor een macraméhanger of een hippe tas te kiezen. Zo heb je eenvoudig een vrolijke bloemenwolk in huis. Kies voor soorten met hangende takken zodat je de witte, roze, blauwe, paarse of rode bloemen goed kunt zien.

Meer energie
De kamerhortensia fleurt niet alleen je huis op, maar zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. Het water dat je geeft, verdampt namelijk via het groene blad. Onderzoek heeft aangetoond dat de kamerhortensia dat als beste doet en dat zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis. Zo krijg je meer energie en heb je minder last van gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten.

Tweede leven
Na een lange bloeiperiode denk je misschien dat het gedaan is met de kamerhortensia. Dat is onjuist! Geef ‘m in mei, als de kans op nachtvorst is geweken, een plekje in de border voor een tweede leven. De plant zal dan langzaam acclimatiseren en leren om koude winters te trotseren. Het resultaat? Een vorstbestendige tuinhortensia die vanaf volgend jaar mei haar bloemen laat zien (tot diep in het najaar).

Verrassing!
Een kamerhortensia is een vrolijke plant om cadeau te geven. Bijvoorbeeld tijdens een babyshower of als kraamcadeau. Kies daarbij voor roze (meisje), blauw (jongen) of wit (neutraal). Geef je een plant cadeau op Moederdag (12 mei 2024) dan is het extra leuk dat ze de plant na de bloei gewoon een plekje in haar tuin kan geven.

Verzorging
Een kamerhortensia houdt van water en geef je zo’n twee keer per week een scheut. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, heeft de plant voldoende en word je minimaal vier weken lang beloond met prachtige bloemen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist