Wolf-Garten gazonmaaiers

De geheimen van een groen gazon

In het voorjaar begint de strijd om het mooiste gazon weer. Maar waarom lijkt de grasmat van de buren altijd groener? Na de winter ziet het er bij jou meestal een beetje belabberd uit. Om ervoor te zorgen dat jouw grasmat in de zomer een echt pronkstuk is, begin je in het voorjaar met een goede onderhoudsbeurt. WOLF-Garten heeft de tips om het gras weer lekker groen en strak te krijgen.

Verticuteren: fresh air!
Het groenste gras groeit op een gezonde bodem, waar voldoende lucht, water, licht en voedingstoffen in zitten. In de winter ontstaat er vaak een soort viltlaagje op het gazon waardoor er geen licht, lucht en water meer doorkomt. Zodra de kans op nachtvorst weg is, is het daarom slim om te verticuteren. Verticuteren is een beetje te vergelijken met schoonharken. Dit is een hardnekkige klus om handmatig te doen, een verticuteermachine is een goede oplossing. Deze machine verwijdert mos en de viltlaag. Het gras kan daardoor weer ademen en het water kan weer bij de wortels.

 

Bemesten: special treatment
Na het verticuteren ligt het gazon er niet al te florissant bij. Het knapt vanzelf gelukkig weer op, maar om het gras een handje te helpen en wat te verwennen kun je het bemesten. Omdat het gras vanaf nu hard gaat groeien is het sowieso verstandig om dit af en toe extra te doen. Met een organische meststof doe je dit op een milieuvriendelijke manier en behaal je het beste resultaat. Je kunt natuurlijk met de hand mest strooien, maar met een handige strooiwagen gaat het net iets sneller.

 

Maaien en mulchen
Als de temperatuur boven de 15 graden komt gaat het gras echt weer groeien en is het belangrijk om regelmatig te maaien. Dit betekent minimaal elke week! Laat het gras niet te hoog worden, want dan wordt het maaien lastiger. Hoe meer je het gras maait, hoe voller (en dus ook groener) de mat wordt. Helemaal mooi wordt het gazon als je gaat mulchen. Dit is een milieubesparende maaimethode waarbij de afgemaaide grassprietjes extra klein worden versnipperd en automatisch als een soort mest teruggestrooid worden op het gazon. WOLF-Garten heeft gazonmaaiers met een CCM-systeem (Cut Collect Mulch): Met één draai aan de knop wordt jouw grasmaaier een mulcher. Zo ga je nog beter de strijd met de buurman aan.

Trimmen voor een strak resultaat
Wat voor jou geldt, geldt ook voor je gazon: om het extra strak te krijgen, ga je trimmen! Gezond gras groeit in de hoogte, maar ook in de breedte en dus moet je regelmatig de kantjes en randen bijknippen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wolf-GARTEN Expert?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist