Een geslaagde winterbarbecue

De juiste ingrediënten

Barbecueën is een vak apart, en hoewel buiten koken vaak een typische zomeractiviteit is, kan het volgens de Belgische grillspecialist Barbecook in elk seizoen. Buiten koken is niet alleen heerlijk wanneer de zon schijnt. Met de juiste tools geniet je net zo goed van een barbecue in het najaar. Hoe sneller het donker wordt, hoe gezelliger je het kunt maken. Geen zorgen dat je zult verkleumen tijdens het eten: het vuur houdt je tijdens de wonderlijke winteravonden lekker warm! 

START TO SMOKE
Zoals een wijnsommelier zorgvuldig een wijn uitkiest, selecteert een echte meester van het roken zorgvuldig zijn hout. Die keuze is erg belangrijk, omdat de rook enkel een accent mag geven. De smaak mag niet overheersen. Tijdens het experimenteren ontdek je welke houtsoort, welke rookwijze en welke temperatuur de perfecte balans creëren. Een topper in de smoker is bijvoorbeeld buikspek. Door het langzame gaarproces zal het bindweefsel een geleiachtige samenstelling krijgen, waardoor het vlees extra mals én juicy wordt.

In vuur en vlam met Oskar
De broers Oskar (in small, medium of large) zijn echte alleskunners: je gebruikt ze om koud of warm te roken. Of het nu gaat om zalm, forel, een stuk kaas of rode bietjes, de robuuste roosters en ophanghaken helpen je het gewenste resultaat te behalen voor tal van bereidingen. Met wat geduld bereik je een verrukkelijk resultaat. Koude of warme gerechten, het kan allemaal met deze gebruiksvriendelijke toestellen. Koud roken doe je trouwens het best bij een buitentemperatuur lager dan 25 °C. Binnenin de rookoven moet het minder dan 25 graden zijn om te kunnen koud roken. Als het buiten 20 graden is, dan wordt het vast nog warmer in de rookoven. Een lagere buitentemperatuur is dus aan te raden. Ideaal om tijdens de wintermaanden eens uit te proberen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Buiten koken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist