Vitra kindermeubelen

Eames Plastic Elephant


Toen Vitra vorig jaar, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Charles Eames, een gelimiteerde oplage -2000 stuks- van de Plywood Elephant lanceerde, maakte dat veel enthousiasme los.

 

 

De olifantjes ’ ontworpen in 1945, maar nooit eerder in productie genomen- waren in een mum van tijd uitverkocht. Dit ondanks hun relatief hoge prijs, veroorzaakt door de aanzienlijke fabricagekosten. De meeste eigenaars beschouwen hun Plywood Elephant echter niet als speelgoed, maar als een collectors item. Dat is met het oog op de gelimiteerde oplage weliswaar logisch bij een dergelijk fraai object, maar wel jammer. Charles en Ray Eames hebben de olifant speciaal voor kinderen ontworpen. Dat het destijds geen succesvol product werd, lag overigens

vooral aan de hoge productiekosten en het gebrek aan distributiemogelijkheden.

 

Tegen deze achtergrond heeft Vitra besloten een kunststof versie van de olifant uit te brengen. Dit maakt hem tot een praktisch en lichtgewicht speelobject, dat ook qua prijs beter geschikt is voor de kinderkamer. Door de verandering van materiaal beantwoordt de olifant niet alleen aan het oorspronkelijke idee van de ontwerpers, maar ook aan het Eames-motto waaruit veel van hun werken ontstonden: "The most of the best to the greatest number of people for the least."

 

Betaalbaarheid en productie op grote schaal waren belangrijke thema!s voor het echtpaar Eames. Zij waren in 1950 de allereerste ontwerpers die synthetische materialen introduceerden in de meubelindustrie. Met kunststoffen was het mogelijk om anatomisch gevormde zitschalen te ontwikkelen, die relatief goedkoop geproduceerd konden worden.


Kijk voor meer informatie op: www.vitra.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist