Gelderland bank

4800 serie

Ontwerper Henk Vos staat voor minimalisme: eenvoudige, op de bekende en gewilde 4800 serie. Met slechts twee elementen is een prachtige hoekopstelling te realiseren. De sierlijke, slanke pootjes waren er al in een aluminium uitvoering. Nieuw is de mogelijkheid om deze in zwart uit te laten voeren. De zitelementen zijn verkrijgbaar in stof en leer.


Gelderland; hele generaties zijn ermee opgegroeid. Het merk biedt een fraaie staalkaart van de Nederlandse designgeschiedenis. Het begint in 1935 met de productie van robuuste stoelen van kersenhout uit de Betuwse boomgaarden. In de jaren ’50 volgt de zo kenmerkende ommekeer naar modern en functioneel Deens design. Voeren in de jaren ’70 ‘progressieve’, hoekige kubusvormen de boventoon, in de esthetische jaren ’80 worden de lijnen eleganter en de afwerking geraffineerder. En na een korte flirt met meer barokke stijlen in de jaren ’90, ogen de meubels in het laatste decennium onder invloed van het grootstedelijke loungen en de belangstelling voor vintage design weer sober en strak.

Maar op een merk kan je niet zitten. Vraag mensen wat ze het meest aan Gelderland waarderen en ze noemen zitcomfort, afwerking en duurzaamheid. Dat is niet voor niets. Om de belofte van hoge perfectie te kunnen waarmaken, kiest Gelderland opzettelijk niet voor massaproductie maar voor ambachtelijke fabricage. Alle banken en fauteuils worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het vak. Massief hout, schuim, staal, stof, leer; Gelderland gebruikt alleen kwaliteitsmaterialen en houdt de hele productie in eigen hand. Ook voor ontwerpers is dat een belangrijk motief om voor Gelderland te werken: ze hebben controle over het kleinste detail, van houtverbinding tot stiksel.Een goed ontwerp is voor Gelderland geen gril of trend maar een noodzakelijke voorwaarde. In feite krijgt u als eigenaar van het meubel niet alleen 20 jaar garantie op de beukenhouten romp maar ook op de kwaliteit van het ontwerp. In tweede helft van de vorige eeuw legden Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos de basis voor het succes. De signatuur van ontwerpers als Scholten & Baijings, Pieke Bergmans en Bertjan Pot bepaalt in toenemende mate de aantrekkelijkheid van de collectie nú. En de zoektocht naar nieuwe, goede ontwerpen zal verdergaan.

Behalve het ontwerp is ook de bekleding essentieel. Gelderland meubels zijn leverbaar in een eigen selectie van prachtige, zachte stoffen en leersoorten. Daarnaast is er keuze uit de collecties van bijvoorbeeld Kvadrat, Gabriel en De Ploeg. Ook voor meubelstoffen geldt bij Gelderland weer als criterium dat mooi en praktisch elkaar niet mogen uitsluiten. Onbezorgd leven staat voorop. Alle banken en fauteuils zijn daarom bekleed volgens een zelf uitgedacht systeem waarbij hoezen met strips in de romp worden vastgezet. Dit biedt de mogelijkheid de bekleding te reinigen of te verwisselen. Zo verandert de geliefde bank in loop der jaren met zijn eigenaars mee. De fabriek krijgt zelfs regelmatig modellen van tientallen jaren oud aangeboden voor een complete renovatie. Een groter compliment voor duurzaam design is haast niet denkbaar.

Meubels van Gelderland vindt u in Nederland bij 116 dealers; woonwinkels die u goed adviseren en de hoge service bieden waar u prijs op stelt. De meubelfabriek zelf is ook door particulieren te bezoeken. In de showroom in Culemborg kunt u de totale collectie zien en alvast het onovertroffen comfort van ‘een Gelderland’ ervaren.

Kijk voor meer informatie op https://www.gelderlandgroep.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist