Zonnepanelen

Leveren in Nederland het meeste op

n

jij al bezig met het opwekken van duurzame energie thuis? Steeds meer huishoudens doen dat wel. Je bent op die manier niet alleen goed bezig voor het milieu, maar het levert je ook nog eens geld op. Zonnepanelen zijn de meest voorkomende manier om dat te doen: maar wat nu als de zon niets schijnt? Consumentencollectief UnitedConsumers bekijkt waar de zon zicht het meest laat zien.

In het oosten schijnt de zon het meest
Zoals je op de interactieve kaart kunt zien hebben de bewoners van West-Nederland geluk. Daar schijnt de zon het allermeest door het jaar heen. Dat is voor een groot deel maar aan één belangrijk feit toe te schrijven. Door de zogenaamde kustopklaring wordt koele lucht van de zee richting het land geblazen. Die koude lucht voorkomt dat er wolken ontstaan boven het vaste land.

Als de wind hard waait wordt die wolkloze strook steeds groter, maar die haalt bij lange na het oosten van Nederland niet. Daarom zie je in de interactieve kaart ook dat daar de minste zon schijnt. Plaatsen als Heine, Deelen en Ell staan daarom in de top 3 van plekken waar je minder kan genieten van de zon. Uiteindelijk staat de kustplaats Vlissingen met stip op nummer 1 als het gaat om het meest aantal zonuren in 2017. Daarna volgen De Kooy en Hoek van Holland .

Wat nu als de zon even niet schijnt?
Dit betekent echter niet dat het instaleren van zonnepanelen in die regio kansloos is. De zonnepanelen kunnen namelijk ook energie opwekken op basis van diffuus licht. Dat betekent dat je ook energie opwekt zonder dat er een strak blauwe hemel te zien is. Daarnaast is er nog een oplossing gevonden om de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Er bestaat zoiets als een bypassdiode in de zonnepanelen. Dit systeem zorgt ervoor dat de panelen zo goed mogelijk omgaan met het licht. De energieketen in het paneel is zo sterk als de zwakste schakel. De diode beperkt de energieketen tot de zonnecellen die het meeste licht opvangen. Dus valt de schaduw op 20 procent van het paneel, dan werkt de overige 80 procent zo optimaal mogelijk.

Klik op de afbeelding hierboven voor het hele onderzoek van UnitedConsumers en een interactieve versie van de infographic. 

Meer weten over zonnepanelen
Er is natuurlijk nog veel en veel meer te leren over zonnepanelen. Daarom heeft UnitedConsumers alle interessante weetjes verzameld in een interactieve infographic. Zo ben je binnen no-time op de hoogte van alles wat je moet weten over zonnepanelen en hoe ze werken. Benieuwd naar het hele onderzoek van UnitedConsumers? Klik dan hier.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist