verduurzamen van je woning

5 tips om te beginnen

Serieus nadenken over de toekomst en dus ook over het verduurzamen van je huis is een aanrader. Er zijn namelijk een aantal manieren waardoor je jouw woning eenvoudig kunt verduurzamen en je maandelijkse kosten, na een investering, blijvend kunt verlagen. Lees hieronder 5 tips om te beginnen met het verduurzamen van je woning.

Tip 1. Maak een stappenplan

Hoe goed is je woning nu geïsoleerd? Wat is je huidige energielabel en op welke gebieden kun je winst boeken om je huis verder te verduurzamen? Maak van tevoren een plan. Zijn jouw spouwmuren en vloeren slecht geïsoleerd? Wat kost het dan om alles te laten isoleren? Wil je een warmtepomp of wil je zonnepanelen? Kijk dan of er in jouw gemeente mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld zonnepanelen subsidies aan te vragen. Bij het laten plaatsen van zonnepanelen kun je wel een BTW teruggave doen. Ga stap voor na wat je wilt verduurzamen en wat het budget daarvoor is, zodat je stap voor stap kunt bekijken welke plannen er realistisch zijn om op (korte) termijn uit te voeren. 

Tip 2. Vraag informatie/offertes op bij diverse experts

Win bij het verduurzamen van je woning altijd informatie in bij experts. Zij kunnen je van nuttige tips voorzien en je wellicht wijzen op initiatieven of subsidies die binnen jouw gemeente gelden, waardoor het nog aantrekkelijker is om je woning te verduurzamen. Weet je eenmaal welke aspecten je gaat verduurzamen? Vraag dan ook altijd offertes op bij meerdere bedrijven. Zo kun je de kostenverschillen goed in kaart brengen en per bedrijf ook op internet zoeken naar recensies en klantervaringen voordat je een keuze maakt.

Tip 3. Beste volgorde verduurzamen woning

Als je je woning grondig wilt verduurzamen, is het goed om te kijken of er nog een bepaalde volgorde bestaat waarop je je woning het beste kunt verduurzamen. Isoleren is een goede start om je woning grondig te verduurzamen. Je kunt hierbij denken aan spouwmuurisolatie, isoleren van je vloer, dak et cetera. Zijn jouw ramen enkelglas of is het dubbelglas wat erin zit al een tiental jaren oud? Heb je houten kozijnen die niet naadloos aansluiten? Dan kan het ook zeker lonen om het glas en de kozijnen te vervangen voor extra geïsoleerd glas en nieuwe houten of kunststof kozijnen. Vervolgens kan er eventueel een ander verwarmingssysteem aangelegd worden zoals een warmtepomp of een combinatie van een waterpomp en een combi-ketel.

Tip 4. Energielabel van het huis

Sinds 2015 heeft elke woning een energielabel van de Rijksoverheid ontvangen. Zit jij richting energielabel G, dan kun je je huis enorm verduurzamen, zit je meer richting A, dan is je huis al optimaal verduurzaamd. Bij het verkopen van je woning is het tegenwoordig zelfs verplicht om je energielabel te vermelden. Het kan dus ook zeker lonen om je woning te verduurzamen als je van plan bent om binnen een paar jaar te verhuizen.

Tip 5. Verwachte terugverdientijd

Aangezien duurzaamheid echt een trend is van deze jaren, vinden veel mensen die onderwerp dan ook steeds belangrijker worden rondom hun woning, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om ‘duurzamer’ te leven. Leg jij zonnepanelen om het dak, dan is de terugverdientijd een stuk langer, dan dat je je spouwmuren, dak of vloer gaat isoleren. Bedenk dus van tevoren wat je als verwachte terugverdientijd in je hoofd hebt. Ga je voor de lange termijn met bijvoorbeeld zonnepanelen of kies je voor een kortere terugverdientijd in de vorm van isoleren of nieuwe ramen en kozijnen?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist