Mi Satori deurbeslag

TON FOREST FRIENDLY

Een deurkruk met daarin een tonnetje verwerkt, een geliefd model in Nederland. Deze krukken zijn ontstaan in een reactie op de nouveau periode van eind 18de begin 19e eeuw. De klassieke vorm transformeert in de jaren 30 naar een steeds strakker model. Aangebrachte ringen verdwijnen en het einddopje wordt steeds stomper gemaakt. Werd voorheen het tussenstuk vaak van hoorn gemaakt, bij dit sobere model wordt gewerkt met bakeliet.

 

Ruim een halve eeuw later wordt het Ton model nieuw leven ingeblazen. We brengen het als retro model op de markt. In plaats van hoorn of bakeliet, maken we gebruik van ebbenhout. Dit is prachtig hardhout, zeer slijtvast en van nature mooi donker. Ebbenhout groeit langzaam en op grote afstand van Nederland. Liever een alternatief voor ebbenhout? Ook dat biedt Mi Satori met het Ton Forest Friendly model. Ton Forest Friendly oogt als een Ton model met ebbenhout, maar heeft een kleinere footprint.  

Forest Friendly is verantwoord hout. Voor het vervaardigen van Forest Friendly tonnetjes gebruikt Mi Satori speciaal beukenhout, afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen in Duitsland. Te kappen bomen worden met zorg geselecteerd en er vindt nieuwe aanplant plaats. Het gekapte hout wordt voor de verwerking langzaam gedroogd. Daarna gaat het naar een lokale houtbewerker in Nederland. Hier worden de uiteindelijke tonnetjes vervaardigd. Net als vroeger met de hoornen tonnetjes, worden ook de Forest Friendly tonnetjes netjes gedraaid. Vervolgens worden ze door en door gekleurd met donkere beits op waterbasis. Door de gekozen houtsoort en dit bijzondere productieproces is de Ton Forest Friendly qua uiterlijk bijna niet van echt ebbenhout te onderscheiden. En vanwege het gebruik van Forest Friendly is de footprint kleiner. Kies je bewust? Dan kies je een Ton Forest Friendly model. 

Touch Feel Know
Maak kennis met Mi Satori. Een ‘satori’ moment is dát moment in een leven waarop het laatste puzzelstukje op zijn plaats valt. Een absoluut gevoel van volledigheid.

De persoonlijkheid van bewoners wordt zichtbaar in de details van een woning. Mi Satori weet dat. Daarom kan het gebouwbeslag van Mi Satori consequent in het gehele huis doorgevoerd worden. Dat schept rust. Zo draagt Mi Satori bij aan meer harmonie en wooncomfort in je woning. Gebouwbeslag van Mi Satori is de finishing touch voor je huis, dat laatste puzzelstukje.

Mi Satori denkt aan de details. Het inbusboutje bijvoorbeeld, zit aan de onderkant van de deurkruk zodat deze niet zichtbaar is. En de gepolijste finish die in één richting loopt geeft het gebouwbeslag een rustig en elegant effect. De afzonderlijke componenten van het gebouwslag sluiten perfect op elkaar aan. Plastic ringen tussen kruk en rozet zijn niet nodig. En doordat de verschillende producten van Mi Satori uitwisselbaar zijn, kan je eenvoudig een eigen samenstelling creëren. Desgewenst maakt Mi Satori specifieke finishes of toepassingen op maat.

Mi Satori staat voor duurzaam gebouwbeslag, dat jarenlang meegaat. Natuurlijk door de kwalitatief sterke materialen, maar ook door de tijdloze uitstraling van de ontwerpen. Smaakvolle vormgeving en verfijnd vakmanschap kenmerken de collecties van Mi Satori. Maar het is de aanraking die overtuigt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Deuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist