Zelf bouwen met een architect

Waar moet u op letten?

Steeds meer mensen doen het. Zelf een huis laten bouwen, samen met een architect. Eindelijk kunt u uw droom verwezenlijken. Want een architect kan al uw esthetische, functionele en technische wensen omzetten in een ontwerp en uiteindelijk een bouwwerk.Maar een architect doet meer, hij adviseert in het voortraject, regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de bouw. Daarmee bespaart de architect u geld en tijd en neemt hij u veel zorgen uit handen. En vooraf weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent.

Zelf bouwen met een architect is een interessant maar zeer uitgebreid proces. Waar moet u beginnen? Het traject valt uiteen in grofweg drie delen, die elk weer hun eigen stappen kennen:

1. de voorfase
oriëntatie (wat wilt u precies), de beslissing om alleen of met anderen een opdracht te verstrekken en de keuze voor een architect

2. het ontwerp- en bouwproces
Dit bestaat uit negen stappen, van het afstemmen van uw wensen op de randvoorwaarden (beschikbare oppervlakte, bestemmingsplan, budget) via het voor- en definitief ontwerp tot aan de keuze voor de aannemer en de bouw

3. de nazorg
het oplossen van eventuele losse eindjes, financiële afhandeling, enzovoort

Ook in die allerlaatste fase zal de architect u bijstaan. Want hij is de regisseur die gedurende het gehele traject het overzicht behoudt. Hij let erop dat gebeurt wat moet gebeuren.

Of het nu gaat om de bouw van uw droomhuis, een kantoor, verenigingsgebouw of ander object; de architect zorgt ervoor dat uw gebouw aan het einde van de rit staat als een huis.

Het is dan ook fijn om samen te werken met een architect die al enige ervaring heeft en uw wensen hoog in het vaandel heeft staan, WonenWonen.nl werkt exclusief samen met architecten die u als klant nog centraal heeft staan. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met de specialist bij u in de regio.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Architectuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist