Zo creëer je een donker interieur

Kies je kleuren

Ben jij echt fan van een donker interieur, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Een donker interieur kan heel chic en mysterieus ogen, maar je moet dit dan wel op de juiste manier aanpakken. Je wilt natuurlijk niet dat je volledige woonkamer of slaapkamer een en al zwart uitstraalt. We geven je graag een paar tips om dit stijlvol aan te pakken, zodat jij binnenkort kunt genieten van een chique en mysterieuze woonkamer.

Kies je kleuren
Bij een donker interieur denken de meeste mensen vaak aan de kleur zwart. Maar je hoeft natuurlijk niet perse voor zwart te gaan, omdat dit ook direct erg hard over kan komen. Je kunt natuurlijk ook voor antraciet, donkerblauw of zelfs donkerrood kiezen, waar je vervolgens mee aan de slag gaat. We raden wel aan om maximaal twee donkere tinten te kiezen en deze terug te laten komen in de aankleding van je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld zwart met donkerblauw combineren, door de jaloezie hout zwart te selecteren in combinatie met een donkerblauwe hoekbank. Je kunt natuurlijk ook donkerrode gordijnen ophangen en deze combineren met een tv-meubel in de kleur antraciet.

Kies de items die donker mogen kleuren
Bij een donker interieur is het belangrijk om balans te creëren. Je kunt er bijvoorbeeld beter niet voor kiezen om zowel de muren, vloer en meubelen donker te laten kleuren. Je kunt bijvoorbeeld wel voor een donkere vloer, donker houten jaloezieën en meubels kiezen, maar in combinatie met lichte vloerkleden en gelijksoortige muren. Je kunt het ook omdraaien, als dat beter bij je past. Hetzelfde geldt voor een keuken, waarbij je voor donkere kasten kiest met bijvoorbeeld een licht aanrechtblad. Het draait dus volledig om balans, waardoor het complete plaatje er chic en luxe uitziet.

Zorg voor voldoende licht
Wij mensen zijn niet gemaakt om in een donker hol te leven. Met te weinig daglicht worden we depressief, zeker als de rest van de omgeving ook nog eens erg donker is. Zorg er dus voor dat je een ruimte kiest die van zichzelf al erg licht is, bijvoorbeeld doordat je veel ramen in de ruimte hebt. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een lichtstraat te laten installeren als je over een plat dak beschikt, of om meerdere lichtkoepels te plaatsen. Zo haal je meer licht in huis en komen je donkere meubelen nóg beter uit de verf.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist