Spaanse sferen in huis

we geven je 7 tips

Ben je ook zo dol op Spanje en de mooie inrichting van de Spaanse huizen? Wij genieten volop van dit interieur en de stijl spreekt ons erg aan. Daarom hebben we uiteenlopende tips verzameld om de Spaanse sfeer in huis te halen. Zo behoud je het heerlijke vakantiegevoel! Denk aan de juiste planten, het kleurenpalet, de Spaanse vlag en die mooie, gekleurde vloeren. Lees je mee?

Veel wit, hout en kleurrijke accessoires
Een Spaans interieur is te herkennen aan de witte, ruimtelijke uitstraling van de kamers. Ook tref je in het interieur veel houten meubels en accessoires van dit materiaal. Dit geeft een natuurlijke en warme uitstraling. Om de ruimte aan te kleden, wordt er gebruik gemaakt van kleurrijke woondecoratie en prachtige patronen. Bijvoorbeeld gekleurde sierkussens, mooie manden en speelse vloerkleden. Ook mag de Spaanse vlag niet ontbreken in een Spaans interieur. Vlaggen zijn een echte blikvanger in huis. Je shopt de Spaanse vlag in de webshop van DVC.

Tegeltjes maken het verschil
Wie naar Spanje gaat, zal meteen in aanraking komen met de mooie, kleurrijke tegeltjes die overal te vinden zijn. Op de vloer, om de haarden heen, op de wanden; de tegeltjes voorzien van mooie patronen zijn kenmerkend voor de Spaanse sferen. Door soortgelijke tegels te plaatsen op een wand, creëer je meteen een Spaanse setting. Een mooie kamerplant er tegenaan en het vormt een stijlvol en Spaans geheel. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een grote cactus, olijfboom of een mooie palm. Zo haal je meteen de warmere sferen in huis! Bovendien zijn deze kamerplanten makkelijk te verzorgen, dat maakt het ook nog eens extra prettig qua onderhoud. De palm heeft al na één keer in de week water genoeg waardoor het de perfecte kamerplant vormt voor een Spaans interieur.

Het Spaanse kleurenpalet in huis
In Spaanse woningen zie je veel wit, wat zorgt voor een clean en rustgevende look. Ook durven Spanjaarden te gaan voor opvallende muren, vaak in warme tinten geschilderd. Denk daarbij aan mosterdgeel (bijvoorbeeld van Flexa – Fiesta Latina), taupe of pastel roze. Het is gewaagd, dat geven we toe maar op deze manier kom je helemaal in de Spaanse sferen! Ook kan de ruimte worden voorzien van ietwat kitscherige, aanwezige accessoires die ook kleurrijk mogen zijn. Woondecoratie is er opvallend en stijlvol. Zet de tapas op tafel en schenk de sangria in en de Spaanse setting is compleet. Geniet van het vakantiegevoel in eigen huis!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist