5 handige tips om ruimte te besparen

in je woonkamer

Niet iedereen heeft een huis met zeeën van ruimte. Er is al een tijdje in een veel regio’s een krapte op de woningmarkt gesignaleerd, zowel bij huur- als koopwoningen. Aangezien de vierkante prijs per meter hierdoor ook wordt opgedreven, kan het zijn dat je uiteindelijk genoegen moet nemen met een woning met minder oppervlakte dan je voor ogen had. Een probleem? Nee hoor, met de volgende vijf tips kun je een hoop ruimte besparen in de woonkamer.

Denk 3D

Bij het inrichten van je woonkamer is het voornamelijk belangrijk om driedimensionaal te denken. Bekijk niet alleen hoeveel vloeroppervlakte beschikbaar is, maar benut ook de hoogte. Zo kun je de wanden prima gebruiken voor het ophangen van dingen. Denk hierbij aan hooggeplaatste boekenplanken, of een muurbeugel voor je tv zodat je geen groot tv-meubel hoeft te hebben.

Veel zitplaatsen met een hoekbank

Bijzonder geschikt voor een kleine woonkamer is een hoekbank. Je creëert veel zitplaatsen langs de muren, zodat je geen losse stoelen meer midden in de ruimte hoeft neer te zetten. Hoekbanken zijn er in allerlei verschillende opstellingen, die je vaak naar wens kunt samenstellen. Zo zijn er hoekbanken in een L-vorm, maar ook banken met zijden van gelijke lengte en banken in een U-vorm. Een hoekbank is overigens ook erg geschikt als roomdivider. Je kunt er een natuurlijk scheiding tussen verschillende gedeelten mee maken, bijvoorbeeld tussen het zit- en eetgedeelte.

Opbergkasten voor een opgeruimd interieur

Veel rondslingerende losse spullen zorgen vaak voor een drukke uitstraling. In een kleine woonkamer is het beter om dit zoveel mogelijk te voorkomen, niet in de laatste plaats omdat er voor losse spullen niet veel plaats is. Zorg dus voor een opbergkast die hoog en diep is, zodat je er veel losse spullen in op kunt bergen. In de kast mogen overigens best enkele open ruimtes voorkomen voor accessoires, deze zorgen juist weer voor een ruimtelijk gevoel en extra sfeer.

.. En nog meer opbergruimte

Zelfs met een opbergkast, laten veel mensen toch nog wel de nodige spullen in het zicht liggen. Denk maar aan een tablet, afstandsbedieningen van de tv en bijvoorbeeld tijdschriften. Een ideaal opbergmeubel om je zithoek rustig en clean te houden is een salontabel met lades of andere opbergruimte.

Ga voor flexibel: een uitschuifbare tafel

In de meeste gezinnen zullen mensen tijdens de eetmomenten met twee, drie, of vier personen aan de eettafel zitten. Maar krijg je vaak veel andere eters? Dan is het niet gelijk nodig een grote eettafel neer te zetten. Kies een flexibele eettafel met een uitschuifbaar blad, zodat je de extra ruimte van een grote eettafel alleen gebruikt wanneer dat nodig is.

Kijk naast de bovengenoemde tips om ruimte te besparen, ook eens naar tips om een kleine kamer optisch groter te laten lijken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist