tips van Solidfloor

Maak uw houten vloer winterproof

De bladeren beginnen te verkleuren en het kwik is aan het dalen. De knusse wintermaanden zijn in aantocht. Ook thuis is het gezellig tijdens de donkere wintermaanden, met een beker warme chocolademelk op de bank eindelijk eens een boek uitlezen. Of gezellig met vrienden aan de grote eettafel, terwijl het buiten stormt. Helaas kunnen droge vrieskou en natte schoenen effect hebben op houten vloeren. Dat kan simpelweg worden voorkomen. Solidfloor heeft de drie gouden tips op een rij gezet, zodat houten vloeren mooi blijven, ook tijdens de koude gure wintermaanden.1 Zet uw houten vloer in de hardwax olie

Zet voor de winter de houten vloer in de Solidfloor Ultimate Hardwax olie (naturel of wit). Hiermee wordt de vloer verzadigd en geeft de vloer een goede beschermlaag. Krassen en vlekken kunnen bovendien weer onzichtbaar worden. De Solidfloor Ultimate Hardwax oliën zijn hiervoor uitermate geschikt.

2 Zorg voor regelmatig onderhoud
Een houten vloer heeft de juiste verzorging en bescherming nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat van goede kwaliteit. Vuil is de voornaamste reden van slijtage op houten vloeren. Door een mat buiten en binnen te leggen, wordt er voorkomen dat vuil en zand krassen gaan vertonen in de oppervlakte van het hout. Onderhoud de houten vloer om de twee weken/maandelijks met bijvoorbeeld Solidfloor zeep (naturel of wit).

3 Hou de luchtvochtigheid in uw kamer op peil
Een goede luchtvochtigheid in de woning is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Bij een lagere luchtvochtigheid, veelal in de wintermaanden kan het hout gaan krimpen. Door een goede luchtvochtigheid te hanteren, wordt de levensduur van uw houten vloer aanzienlijk vergroot. De fraai vormgeven luchtbevochtigers van Stadler Form zijn zeer geschikt om de optimale luchtvochtigheid te krijgen én behouden in uw woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist