Tuintrends 2016

De maatschappij vertaald naar de tuin

 

Samen met trendforecaster Aafje Nijman van Bureau Nijman & Van Haaster zijn de ontwikkelingen in de maatschappij geanalyseerd. En wordt bekeken in welke mate deze van invloed zijn op de buitenruimte. De waardetrends die daaruit voortkomen vormen, uitgewerkt voor verschillende tuintypen, de basis van de verschillende stijltrends.

In het meest recente onderzoek van 2011 zijn zes tuintypes herkenbaar die ieder een eigen kleur en naam hebben gekregen. Voor 2016 hebben wij voor drie tuintypes stijltrends ontwikkeld Voor het gele tuintype is de tuin vooral een gezellige leefruimte, een ontmoetingsplek voor familie en vrienden. Het blauwe tuintype gaat een stapje verder. Deze groenliefhebber wil zich met zijn tuin, waarin design de boventoon voert, onderscheiden. Hij wil er status aan ontlenen. Het rode tuintype wil wel een mooie tuin en daarvan genieten, maar is het liefst zo min mogelijk tijd kwijt aan onderhoud.

Evenals voorgaande jaren heeft Tuinbranche Nederland de tijdgeest en de tuin - types over elkaar heen gelegd en op basis daarvan tuintrends geformuleerd.

Connect The Story Tuintype Geel
Tuintrend Connect The Story sluit aan bij het gele tuin type dat de tuin ziet als een sociale plek, een verblijfsruimte, waarin de beplanting ondergeschikt is. Gezelligheid staat bovenaan. De waardetrends die daarbij aansluiten, zijn Strip Down en Synergise. In de bijbehorende tuin is van alles te ontdekken. Niet alleen de mens, maar ook plant en dier krijgen er de volle aandacht.

 

The World Beyond Tuintype Rood
Groentrend The World Beyond sluit aan bij het rode tuintype dat vooral van de tuin wil genieten. De inrichting ervan moet zo eenvoudig mogelijk zijn, waardoor het onderhoud beperkt is. De waardetrend die daarbij aansluit is Push Borders, waarbij de scheidslijn tussen realiteit en fantasie wordt opgerekt. Dat is afleesbaar aan de kleurrijke beplanting die tot de verbeelding spreekt.

 

Reconsider Space Tuintype Blauw
Tuintrend Reconsider Space sluit aan bij het blauwe tuintype dat de tuin ziet als verlengstuk van de woning. De tuin is een plek om te onthaasten en rust vinden. De waardetrend die daarbij aansluit is Reset, waarin de nadruk ligt op veranderingen in de maatschappij. Het belang van kennis neemt toe, waardoor de consument behoefte heeft om aan de hand genomen te worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist