wat moet ik doen met mijn bedrijfsafval?

Kantoor aan huis

Duurzaamheid en afval scheiden, worden steeds belangrijker. Ook in het bedrijfsleven. Elk bedrijf moet zijn afval scheiden en dat gescheiden afvoeren naar een afvalcontainer. Het bedrijf heeft de mogelijkheid om dit zelf te doen, maar kan ook een contract afsluiten met de gemeente of een erkende inzamelaar. Er wordt dan vaak een afvalplan ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat alle afvalstoffen op de juiste manier ingezameld en verwerkt worden. 

Hoe zit dat als je een kantoor aan huis hebt?

Als werknemer bij een bedrijf wordt het afvoeren van bedrijfsafval als het ware voor je geregeld. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het afval scheiden. Maar hoe zit dat als je een kantoor aan huis hebt? Net zoals bij bedrijven, ben je zelf verantwoordelijk voor het scheiden van bedrijfsafval. Ook hiervoor kun je een contract afsluiten met de gemeente of een erkende inzamelaar zoals Milieu Service Nederland, maar je mag het ook zelf doen. Breng in dat geval al je bedrijfsafval naar de milieustraat.

Weinig afval

Als je als zzp’er aan huis werkt of thuis een eigen kantoor hebt terwijl je in dienst bent van een bedrijf, heb je natuurlijk een stuk minder afval dan een groot bedrijf heeft. Daarom is een afvalcontainer huren meestal niet nodig. Meestal heb je zo weinig afval dat je het eenvoudig naar de milieustraat kunt brengen. Dit geldt met name voor bedrijfsafval dat erg lijkt op huishoudelijk afval.

Hoe regel je de afvalinzameling?

Het beste kun je contact opnemen met de gemeente, zodat deze je bedrijfsafval afvoert. In dit geval kan het zelfs gewoon bij jou thuis op worden gehaald. Maar als je heel weinig afval hebt, kun je dit ook zelf naar de milieustraat brengen, zoals besproken in de vorige alinea. Het laten ophalen van afval door de gemeente is uiteraard niet gratis. Hiervoor moet je reinigingsrecht betalen.

Wat is reinigingsrecht?

Reinigingsrecht is een bedrag dat je maandelijks aan de gemeente betaalt voor het ophalen en verwerken van je bedrijfsafval. Echter kun je niet zomaar al je afval buiten zetten; je moet wel nauwkeurig aantonen welke afvalstoffen je produceert. De kosten van het reinigingsrecht verschillen per gemeente. Let wel: bij sommige gemeenten loopt dit bedrag al snel op. Je moet dus goed overwegen of het dat waard is om de gemeente in te schakelen. Doe dit alleen bij grote hoeveelheden afval. Kleine hoeveelheden kun je beter zelf naar de milieustraat brengen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist