vochtproblemen binnenshuis

wat te doen?

Vochtproblemen vormen voor veel mensen een van de grootste nachtmerries. Dit valt te verklaren door de schade, die als gevolg van deze vochtproblemen kan ontstaan. Denk aan lelijke, vaak gelige plekken op muren. Of wat te denken van houtrot in een prachtige, antieke houten kast? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om vochtproblemen binnenshuis aan te pakken. Het is volgens een specialist op dit gebied, Hydro Solutions, niet altijd mogelijk om dit zelf te doen. Consumenten beschikken vaak niet over de kennis en hulpmiddelen om tot de bron van zo’n vochtprobleem te komen. In dit artikel lees je meer over het verhelpen en voorkomen van vochtproblemen.

Het verhelpen van vochtproblemen in huis
Wanneer je last denkt te hebben van een vochtprobleem, kun je in eerste instantie zelf op zoek gaan naar de oorzaak hiervan. Dit kan bijvoorbeeld een gesprongen of kapotte leiding zijn, maar ook inslaand of optrekkend vocht. Bij een kapotte leiding kun je zelf voor een tijdelijke oplossing zorgen, door de schade af te dekken met een vochtige doek. Een kurkdroge doek neemt vocht doorgaans minder goed op. Dit maakt dat het verstandig is, om een doek vooraf zelf alvast wat vochtig te maken. Ook kunt u, bij een serieuzere lekkage aan een leiding, een teil of emmer onder de leidingen plaatsen. Zo voorkom je dat het vrijgekomen vocht in je woning trekt.

Voorkom vochtproblemen in de toekomst
Bij optrekkend- of doorslaand vocht is het lastiger om zelf voor een oplossing te zorgen. In het geval van doorslaand vocht zal de muur aan de buitenzijde geïmpregneerd moeten worden. Dit voorkomt dat er in de toekomst nog meer vocht van de buitenmuur naar de binnenmuur over kan slaan. Hierbij is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Gebruik zogenaamde vochtvreters om dit mogelijk te maken.

Mocht je te maken hebben met optrekkend vocht, dan moet de muur geïnjecteerd worden. Er wordt hierbij een natuurlijke waterkering in de muur aangebracht, die voorkomt dat er nog meer vocht op kan trekken. Vaak is het vocht afkomstig vanuit de grond, wat vervolgens via de fundering omhoog probeert te kruipen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist