Tips bij het verhuizen

van dorp naar stad

Verhuizen van een dorp naar een stad is een grote beslissing. In een dorp is alles veel kleinschaliger dan in de stad. Hoogstwaarschijnlijk zal u dus moeten wennen aan het drukke leven in de stad en verhuizen is al een hectische gebeurtenis. Zeker als u een lange afstand af moet leggen of in een drukke binnenstad gaat wonen. Om ervoor te zorgen dat u op een rustige manier van A naar B verhuist, worden hieronder een aantal tips gegeven. Hierdoor zal de sprong van dorp naar stad zo gemakkelijk mogelijk verlopen.

Tip 1: Begin op tijd

Als je tijdig begint met dozen inpakken, heb je geen stress omdat je op het laatste moment je spullen nog niet op orde hebt. Vaak betekent verhuizen van een dorp naar een stad, dat je een kleinere woning gaat betrekken. In steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam is het druk en is er niet veel ruimte voor grote woningen. Doordat dorpen vaak in het rustige platteland liggen, is daar wel veel ruimte en zijn de woningen groter. Dit zorgt ervoor dat u goed moet bedenken wat u meeneemt en wat er weg kan. Neem hier dan ook zo lang mogelijk de tijd voor. 3 maanden van tevoren beginnen is geen gek idee. Het is handig om 3 categorieën te maken. Eén stapel die naar de vuilstort kan, één stapel met spullen die naar de kringloop kunnen en één stapel met de spullen die u meeneemt naar uw nieuwe woning in de stad. U zou deze categorieën ook in verschillende kamers kunnen zetten zodat het duidelijk blijft welke spullen, waarnaartoe moeten. Door ze vervolgens ook nog te labelen, kan het haast niet fout gaan. U kunt op de dozen schrijven waar de spullen in uw nieuwe huis neergezet moeten worden. Dit zorgt ervoor dat er efficiënt gewerkt kan worden op de dag van verhuizen, zonder dat u er niet op de dag zelf over na hoeft te denken in welke ruimte uw spullen het beste passen.

Tip 2: Schakel een verhuisbedrijf in

Als u zelf gaat verhuizen bent u veel tijd kwijt. U moet namelijk apart alle benodigde spullen regelen en overal mee sjouwen. Een optie die veel stress scheelt is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf biedt professionals op het gebied van verhuizen en zorgt ervoor dat uw spullen zo snel en efficiënt mogelijk van uw oude, naar uw nieuwe huis gaan. Als u zoals eerdergenoemd uw spullen sorteert, kan een verhuisservice gemakkelijk uw spullen naar de juiste bestemming brengen. Zo verloopt de verhuizing op de dag zelf ook soepel. Hieronder worden nog een paar voordelen van het inhuren van een verhuisservice opgenoemd.

  • Professioneel personeel. Zij zorgen ervoor dat uw spullen op een veilige manier aankomen bij uw nieuwe woning. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over kapotte meubels bij aankomst in uw nieuwe woning. Daarnaast kunnen verhuizers uw spullen voor u demonteren en monteren. Dan weet u zeker dat deze weer op de juiste manier in elkaar gezet worden in uw nieuwe woning.
  • Grote verhuiswagen. Een verhuisbedrijf heeft grote verhuiswagens waardoor u in één rit kunt verhuizen. Verhuizers hebben een geschikt rijbewijs voor het besturen van een grote verhuiswagen. Als u zelf een bus zou huren om ermee te verhuizen is deze vaak veel kleiner.
  • Benodigde apparatuur. Verhuisbedrijven hebben inzicht in de spullen die nodig zijn bij uw verhuizing. Als u bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Amsterdam, is de kans groot dat u in een hooggelegen woning intrekt. In dat geval neemt een verhuisbedrijf een verhuislift mee en op deze manier brengen zij uw spullen veilig naar boven.

Tip 3: Kies een verhuisbedrijf in de stad

Als u op zoek bent naar een verhuisfirma, is het aan te raden om voor een verhuisbedrijf te kiezen in de stad van bestemming. Als u bijvoorbeeld naar Amsterdam gaat verhuizen is het verstandig om een verhuisbedrijf in Amsterdam te kiezen. Dit komt omdat een Amsterdamse verhuisfirma verstand heeft van de stad waar de spullen naartoe moeten. Het is zo geen probleem als er een straat is afgesloten omdat zij bekend zijn in de stad. Een verhuisfirma uit Amsterdam weet dan welke andere route je kunt nemen om op de gewenste plek te komen. Daarnaast zijn zij getraind in het rijden en verhuizen in de smalle Amsterdamse straten. Een verhuisbedrijf uit een dorp heeft hier misschien minder ervaring mee. Door in dit geval een Amsterdams verhuisbedrijf te kiezen, verloopt de verhuizing soepeler. Met al deze tips zorgt u ervoor dat u minder tijd kwijt bent en dat u met een gerust hart uw verhuizing van dorp naar stad in kunt gaan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist