De invloed van ventilatie op je slaapkwaliteit

slaap beter en dieper

Een goede nachtrust is goud waard. Dit is iets wat je vaak pas beseft als je een nacht slecht hebt geslapen. Dan pas realiseer je hoe belangrijk goede slaap is voor je mentale en fysieke gezondheid. Een goede nachtrust ziet er natuurlijk voor iedereen net iets anders uit. De een slaapt liever met de ventilator aan, terwijl de ander liever slaapt met een raam open of zonder ventilator. De een houdt van een hard matras, waar de ander liever in een zacht bed slaapt. Elk mens is anders en dat is maar goed ook, maar iets hebben we allemaal gemeen en dat is wel het belang van een goede nachtrust. En bij een goede nachtrust hoort goede ventilatie en dat kan op heel veel verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met een WTW unit

Waarom is ventilatie belangrijk voor een goede nachtrust?

Een van de belangrijkste dingen voor de mens is zuurstof. We hebben zuurstof nodig om te overleven. In een gesloten kamer waar geen frisse lucht binnenkomt zul je een gebrek aan zuurstof ervaren. Dit betekent dat je slechter lucht krijgt en korter bent van adem. Een goede ventilatie haalt ook vocht uit de lucht. Een hoge luchtvochtigheid leidt tot schimmelvorming en dit kan weer invloed hebben op dingen zoals astma en andere allergieën. Een te lage luchtvochtigheid kan weer zorgen voor uitdroging van de huid. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is het heel belangrijk om een afzuiging badkamer te plaatsen.

Hoe helpt ventilatie om beter te slapen? 

Een goede ventilatie zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Je hebt minder last van afvalstoffen, je krijgt makkelijker lucht en daardoor wordt je ademhaling ook een stuk beter. Daarnaast zorgt goede ventilatie ook dat je minder vaak wakker wordt. Als er voldoende zuurstof is in je slaapkamer is het makkelijker om de hele nacht door te slapen. Je lichaam wordt dan in ieder geval niet wakker door zuurstoftekort. Een goede ventilatie doet helaas niks om de nachtelijke plaspauzes tegen te gaan. Een goed zuurstofgehalte in de slaapkamer zorgt ook dat je dieper slaapt. Je wordt dan meer uitgerust wakker. Kortom, een goede ventilatie in de slaapkamer is van groot belang. Het heeft een geweldige impact op je nachtrust en maakt je slaapkamer ook gewoon lekker fris. Het is even een investering die je doet, maar een goede nachtrust is iets waar je jarenlang plezier van hebt. En het is ook gewoon heel belangrijk voor je gezondheid. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist