Wanneer is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

ook voor woonrecht

 

Of je nu particulier of ondernemer bent, er kunnen onverwachte situaties ontstaan waarbij je juridische hulp nodig hebt. In sommige gevallen kan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Maar in welke gevallen is het nu eigenlijk verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

 

In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en nemen we je mee door verschillende situaties waarin het slim kan zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Na het lezen van dit artikel weet jij precies of een rechtsbijstandverzekering iets voor jou is.

Bescherming als consument

Als consument ben je beschermd door verschillende wetten en regels. Desondanks kan het soms voorkomen dat er onenigheid ontstaat tussen jou en een winkel of bedrijf. In dat geval is het handig om juridische hulp te hebben. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan hierbij uitkomst bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een geschil hebben betreft aankopen via internet of kun je te maken krijgen met een ondeugdelijk product. Met een rechtsbijstandverzekering heb je niet alleen recht op gratis juridisch advies, maar ook dekking als het geschil tot een rechtszaak leidt.

Woonrecht

Woonrecht is een breed begrip, maar het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een geschil met je verhuurder of de gemeente. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan hierbij uitkomst bieden. Zo kan het zijn dat je het niet eens bent met de hoogte van de huurprijs of kun je te maken krijgen met achterstallig onderhoud aan je huurhuis. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp en advies, en worden juridische kosten die je maakt vergoed.

Werk en ondernemen

Als werknemer of ondernemer kun je ook te maken krijgen met juridische issues. Denk bijvoorbeeld aan een ontslag of een conflict met een klant of werknemer. Wanneer je je verzekert hebt door middel van een rechtsbijstandverzekering, dan kan je aanspraak maken op gratis juridisch advies, rechtsbijstand en soms zelfs vergoedingen voor gemaakte kosten. Een rechtsbijstandverzekering biedt ook dekking bij conflicten over bijvoorbeeld verzekeringsclaims of arbeidsconflicten.

Motorrijtuigenrecht

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker in het verkeer. Wanneer je als bestuurder of passagier betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan dit heel nare gevolgen hebben. Een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen zorgt ervoor dat jij verzekerd bent tegen juridische problemen bij een verkeersongeval. Zo kan het voorkomen dat de verzekeraar niet de volledige schade wil uitbetalen. Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker in je schoenen en zul je er niet alleen voor staan.

Fiscaal recht

Tot slot is ook het fiscaal recht een onderwerp waar wellicht rechtsbijstand bij nodig is. Bijvoorbeeld als je niet akkoord gaat met de aanslag van de Belastingdienst of je in een conflict zit hierover. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp en advies over hoe te handelen in fiscale situaties.

In het kort

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan in verschillende situaties uitkomst bieden. Of je nu als consument te maken hebt met een geschil of als ondernemer vaker te maken krijgt met juridische issues. Het kan je een hoop stress besparen, sowieso bij het kiezen van een passende advocaat en bij het voeren van juridische procedures. Hopelijk hebben we je in deze blog meer inzicht gegeven in situaties waarin een rechtsbijstandverzekering kan helpen. Maar vergeet niet, een rechtsbijstandverzekering is geen wondermiddel, ook met deze verzekering kunnen zaken nog steeds lastig zijn.

Ga voor meer informatie over deze verzekering naar https://www.arag.nl/

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist