Verhuizen

Maak het gemakkelijker

 

 

Heb je onlangs een huis gekocht? Gefeliciteerd! Een groot deel heb je nu achter de rug, maar er zal hoogstwaarschijnlijk nog het een en ander op de planning staan om uiteindelijk in je nieuwe huis te kunnen wonen, zoals de verhuizing. Voor veel mensen zal dit een stressvolle periode worden, maar met onderstaande tips zal dit je makkelijk afgaan.

Plannen, plannen en nog eens plannen
Voordat je al je spullen inpakt is het handig om eerst een duidelijke planning voor jezelf te maken. Ondanks dat we in een modern tijdperk leven met computers, is het overzichtelijker om dit op de ouderwetse manier te doen door alles op papier te zetten. Per taak geef je aan wie jou gaat helpen, wat je moet doen, wat je nodig hebt en natuurlijk de deadline. Herinner je vrienden en familieleden die jou zullen helpen een week van tevoren, zodat je op de dag zelf er niet alleen voor staat. Houd deze planning regelmatig bij, zodat je niets over het hoofd ziet. Hier vind je meer informatie over efficiënt verhuizen.

Spullen inpakken
Vaak willen we alles meenemen wat we op dit moment in huis hebben. Maar als je bepaalde producten, kledingstukken of apparaten al een jaar of langer niet hebt gebruikt, dan zal de kans erg klein zijn dat je het nog gaat gebruiken. Dus voordat je alles blindelings in zakken en dozen plaatst, is het verstandig om eerst na te gaan of je wel alles nodig hebt wat je nu hebt liggen. Dit kan zo een aantal verhuisdozen schelen.
Verder is het een goed idee om elke kamer in je nieuwe woning een nummer of kleur te geven, zelfs de voorraadkast en toilet. Op het moment dat je alles gaat inpakken, dan schrijf je het nummer van de ruimte direct op de doos of tas. Op deze manier ga je structureel te werk en zal dit jou uiteindelijk ook veel tijd en uitzoekwerk schelen. Zorg er voor dat je een afdekzeil gebruikt voor je bank en bed, zodat deze niet beschadigd of vies kunnen worden bij het vervoeren. Vergeet niet het servies en glas goed in te pakken en te beschermen met keukenpapier of handdoeken.

Vervoer regelen
Als je veel spullen moet vervoeren naar je nieuwe woning, denk dan aan het type vervoer wat je nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg verhuurbedrijven die jou kunnen helpen aan een busje tegen een vergoeding uiteraard. Voordat je een bus huurt bij een bedrijf, kan je eerst in je omgeving navragen of wellicht iemand een busje aan jou wilt uitlenen voor een aantal uur of de hele dag. Dit zal jou uiteindelijk ook tientallen euro’s schelen. Wat je ook kunt overwegen is een verhuisbedrijf. Zij kunnen alles voor jou uit handen nemen, waardoor jij hier geen omkijken meer naar hebt.

Communiceren en voor jezelf zorgen
Een verhuizing staat vaak gelijk aan stress. Probeer dit te voorkomen. Het zal namelijk averechts werken als je op de dag van de verhuizing chagrijnig bent; niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die jou helpen. Start op de verhuisdag rustig op met een goed ontbijt. Het is een idee om een dag van tevoren broodjes klaar te maken en genoeg koffie, thee en/of frisdrank in huis te hebben. Zo zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook de hulptroepen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist