Ramen en kozijnen

kunnen flink voordeel opleveren

Het kiezen voor energiebesparende maatregelen als isolerend glas of kwaliteitskozijnen kan je een flink voordeel opleveren.

Met isolerend glas wordt het wooncomfort aanzienlijk verhoogd. Daarbij komt dat je behoorlijk wat geld kunt besparen door energiebesparende maatregelen te treffen. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van dubbele beglazing. Afhankelijk van de staat van het oude kozijn heb je de volgende mogelijkheden: het kozijn repareren of deels vervangen, een geprefabriceerd montagekozijn in standaardmaat of een nieuw kozijn op maat maken. Wie kiest voor duurzame kwaliteitskozijnen, bespaart vervolgens jarenlang op reparatie- en schilderkosten.Kozijnen
Let bij het vervangen van kozijnen op verschillende aspecten, zoals de isolatiewaarde, de duurzaamheid en het milieu. Een goed isolerend kozijn kan flink wat energie besparen. Houten en kunststof kozijnen isoleren goed, bij aluminium kozijnen is dit niet altijd het geval. Een aluminium kozijn met een goede thermische onderbreking isoleert echter net zo goed als een houten of kunststof kozijn.

Hout
Houten kozijnen zijn gevoelig voor weer en wind, zeker op een onbeschutte plek waar regen en zon vrij spel hebben. Voor een houten kozijn met een lange levensduur, dat weinig onderhoud nodig heeft, kun je op een aantal punten letten. Kies een houtsoort met duurzaamheidklasse l of ll. Dit kun je voor het hele kozijn gebruiken of alleen voor de kwetsbare delen (liggende delen en onderkant staande delen). Kies daarnaast bij voorkeur hout met FSC-keurmerk en/of Keurhout logo. Hout met dit keurmerk komt gegarandeerd uit duurzaam beheerde bossen. Of kies een kozijn waarvan de kwetsbare delen preventief verduurzaamd worden met een boorzuurpil. Het boorzuur verspreidt zich door het hout en voorkomt houtrot.


Kunststof
Kunststof kozijnen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en gaan zeker 50 jaar mee. Dankzij een beschermende afwerklaag zijn ze onderhoudsarm. Het is mogelijk om pvc kozijnen te laten repareren en herkleuren door de vakman. Het voordeel is dat de levensduur van het kozijn wordt verlengd, omdat het kozijn langer mooi blijft. Een kunststof kozijn kunt u bovendien op maat laten maken.

Aluminium
Aluminium kozijnen zijn goed bestand tegen weersinvloeden. Dankzij een beschermlaag zijn ze onderhoudsarm. Omdat aluminium zelf niet isoleert, moet het kozijn een zogenaamde thermische onderbreking van kunststof hebben. De isolatiewaarde van het kozijn hangt sterk af van de kwaliteit van de thermische onderbreking. Informeer hiernaar bij de fabrikant.

Ramen
Er zijn verschillende soorten dubbel glas, met verschillende isolatiewaarden: gewoon dubbelglas, HR+ glas en HR++ glas. HR betekent Hoog Rendement. Hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte je woning verliest. HR++ glas heeft dus de sterkst isolerende werking en levert de meeste energiebesparing, maar het is ook het duurst in aanschaf. De isolatiewaarde van dubbel glas wordt voornamelijk bepaald door de breedte van de spouw tussen de glasplaten en door het type glas.

Dubbel glas
Dubbel glas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de spouw. In deze spouw zit droge lucht of een gas. De spouw van 'gewoon' dubbel glas is gevuld met droge lucht.

Voorzetraam
Een voorzetraam is een vrij eenvoudige manier om je ramen te isoleren. Hierbij worden speciale ramen, van diverse soorten glas, vervaardigd die voor bestaande ramen worden gemonteerd.

HR++ glas
De spouw van het dubbel glas is bij HR+ glas gevuld met edelgassen. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. Gemiddeld bespaart HR++ glas anderhalf zoveel als gewoon dubbel glas. Bij HR++ glas is er in de spouw, naast de vulling met edelgas, een flinterdun laagje (coating) met metaaloxide op de ruiten aangebracht. Deze coatings weerkaatsen de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR++ verdient zichzelf voornamelijk terug in regelmatig verwarmde vertrekken, zoals de huiskamer.

Geluidsisolatie
Alle soorten isolerend glas zorgen voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen. Er zijn meerdere mogelijkheden om in overleg met een deskundige met glas de geluidsisolatie van uw woning te verbeteren: je kunt dikker glas nemen, kiezen voor glas waarbij twee glasplaten in de ruit van ongelijke dikte zijn of een grotere spouwbreedte toepassen. Een grotere spouwbreedte dan 20 mm (spouw met Argon) gaat wel ten koste van de warmte-isolerende eigenschappen van het glas. Ook het aanbrengen van ventilatieroosters met een geluiddempende functie boven de ramen houdt geluid tegen. Zorg voor goede naad-, voeg- en kierdichting bij de ramen om binnendringen van geluid tegen te gaan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist