Lamikon passiefkozijnen

naar buiten draaiende ramen

Het eerste passiefkozijn met naar buiten draaiende ramen. Het kozijn is ontwikkeld door Lamikon in samenwerking met haar partners. Het resultaat is een superduurzaam Oer-Hollands kozijn van 100% massief FSC-hout met innovatieve muuraansluitingen en een U-waarde van onder de 0,8. Op de vinding is inmiddels octrooi aangevraagd. 

Het Lamikon Longlife passiefkozijn is gebaseerd op het Lamikon Longlife kozijn, een kozijn met gepatenteerde waterdichte epoxyverbindingen met een standaard garantie van 15 jaar en zeer lage onderhoudskosten. Het passiefkozijn wordt onder andere uitgevoerd met energiezuinige drievoudige beglazing en de al eerder genoemde innovatieve muuraansluitingen. De aansluitingen die ontwikkeld werden in samenwerking met TNO voorkomen het lekken van warmte. Iets wat nu regelmatig voor energieverlies zorgt in een overigens goed geïsoleerde buitenschil van een gebouw.

Ook de CO2 uitstoot wordt beperkt door het gebruik van Lamikon. De bij het productieproces vrijkomende CO2 is gegarandeerd de laagste in de kozijnenmarkt. Ook de faalkosten op de bouwplaats worden sterk gereduceerd door het toepassen van deze kozijnen. Lamikon en haar partners hopen met de nieuwe vondst een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Door passief te bouwen, daalt het energiegebruik met maar liefst 80%.

Mannen m/v met gezond verstand
Het nieuwe passiefkozijn werdt in 2010 gepresenteerd op de stand van Mannen m/v met gezond verstand, een innovatief collectief van duurzame bedrijven. Een van de participanten is Verweij Houttechniek die het passiefkozijn als partner/licentiehouder van Lamikon produceert. Daarnaast bestaat Mannen m/v met gezond verstand uit A3 Hoogland Vastgoedonderhoud (ook partner/licentiehouder Lamikon), Buva rationele bouwproducten, Martin Holz, Sigma Coatings, Subvention en Tedac Nederland.

Mannen m/v met gezond verstand realiseert, innoveert, zoekt nieuwe paden en is horizonverkennend. Een duurzaam platform in het vastgoedonderhoud bedoeld voor opdrachtgevers die maatschappelijk betrokken zijn, het milieu serieus nemen en hun strategie hierop hebben afgestemd. Dat het niet alleen bij woorden blijft, blijkt uit de volgende resultaten die de ‘mannen' inmiddels boekten: minimaal 40% kostenbesparing op het onderhoud van houten gevelelementen, 93% van het verbruikte hout is voorzien van een milieulabel, 60% minder uitstoot van aromatische koolwaterstoffen en minimaal 10% minder faalkosten in het bouwproces.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist