Je huis isoleren door middel van kunststof

dit kun je doen

Kunststof is materiaal dat voor allerlei doeleinden te gebruiken is, zoals in de vorm van verpakkingsmateriaal of als toepassing in de bouw. In de bouwsector is kunststof een veelgebruikt materiaal, bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen en deuren. Bij het gebruik van kunststof is er een isolerende werking aan toe te kennen. Dat heeft met de samenstelling en uitvoering te maken en het biedt mogelijkheden om met kunststof je huis te isoleren. Bijvoorbeeld met de keuze voor een kunststof schuifpui.

Kunststof kozijnen plaatsen
Het plaatsen van kunststof kozijnen is één van de maatregelen die je kunt nemen om je huis te isoleren. Uiteraard geldt voor kunststof kozijnen rond ramen dat je dan ook voor HR glas kiest voor een dubbele isolerende werking. De gevel van een huis heeft namelijk invloed op de mate van warmteverlies van de woning. Bij de toepassing van kunststof kozijnen voorziet de R-waarde van de dikte van materiaal in de mate van isolatie. Een hogere R-waarde betekent dan ook een hogere isolerende waarde.

Kunststof deuren plaatsen
De voordeur maakt uiteraard net als de achterdeur deel uit van de gevel van de woning. In dat kader is het dan ook mogelijk om een kunststof voordeur te plaatsen. Dat draagt zeker bij aan een betere isolatie van je woning. Een deur van kunststof houdt de warmte in huis tegen om naar buiten te gaan. Zo voorkomt een kunststof deur ook dat de kou van buiten naar binnen in het huis trekt. De U-waarde geeft daarbij aan in welke mate er sprake is van een isolerende werking. Bij de U-waarde geldt des te lager deze uitkomt des te hoger de isolatiewaarde is.

Kunststof schuifpui plaatsen
Het is ook mogelijk om een kunststof schuifpui te plaatsen om op deze manier je huis te isoleren. Bijvoorbeeld als je nu nog alleen maar een achterdeur hebt en een raam om doorheen te kijken. Bij vervanging van de deur en raamkozijnen is dan de keuze te maken om een kunststof schuifpui te nemen. Dat creëert een mooie overgang van binnen naar buiten. Een kunststof schuifdeur leidt bovendien ook nog eens tot een waardevermeerdering van je huis.

Voordelen isolerend kunststof
Naast het voordeel van de isolerende werking van kunststof zijn er talloze andere voordelen. Bijvoorbeeld dat je geen tijd of geld kwijt bent aan onderhoud en dat kunststof tientallen jaren meegaat als deur, kozijn of schuifpui.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist