Siemens introduceert smartInduction

Inductiekoken op één elektriciteitsgroep!

Koken op inductie wint in Nederland nog steeds aan populariteit. Ongeveer 40% van de huishoudens kookt elektrisch, waarvan inductie ruim 63% uitmaakt. Dat is niet verwonderlijk, inductiekoken biedt verrassend veel voordelen. Het is een snelle, zuinige, veilige van koken en de kookplaat is zeer makkelijk schoon te maken. Siemens introduceert nu een nieuwe inductiekookplaat die de overstap naar inductie nog aantrekkelijker maakt: de smartInduction. Hiermee wordt inductiekoken op slechts één elektriciteitsgroep mogelijk gemaakt. Krachtstroom of meerdere elektriciteitsgroepen zijn niet langer nodig.

Grote prestaties op een 230V aansluiting
Dankzij een slimme aanpassing in het elektriciteitscircuit is de aansluitwaarde van de smartInduction-kookplaten slechts 3,68 kW. Met andere woorden: een gewoon stopcontact volstaat om te koken op inductie. Hierdoor kan ieder huishouden van de voordelen van inductiekoken genieten.

Wel zo efficiënt..
De warmte die nodig is om te koken, bakken of braden komt bij een inductiekookplaat direct vrij en richt zich volledig op de bodem van de pan. Bovendien past de kookzone zich exact aan de grootte van de pan aan. Het rendement is daardoor optimaal. Een inductiekookplaat verbruikt tot 24% minder energie dan een keramische kookplaat.

..en energiezuinig
Een ander voordeel van inductie is dat het energiezuinig is. Omdat het zo snel werkt en omdat de hitte extreem snel vrijkomt, wordt er veel stroom bespaard. Voorbeeld: voor het opwarmen van twee liter water van 15˚C naar 90˚C wordt maar liefst 24% minder stroom verbruikt dan met een keramische kookplaat.

Fan van inductie
Chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije is een echte fan van inductie. "Het is een zeer krachtige, precieze en veilige manier van koken. Het werkklimaat ook ook veel beter geworden sinds we op inductie koken. Toen ik overstapte van gas op inductie was er bijna geen enkele professionele kok te vinden die deze techniek gebruikte. Maar nu zie je steeds vaker toprestaurants die overgaan op inductie". Zijn kookschool Librije's Atelier is uitgerust met Siemens inductieplaten.

Koken met inductie
Koken met inductie werkt op basis van magnetische velden die worden opgewekt door een inductiespoel. Deze bevindt zich direct onder de glasplaat. Pas wanneer men een (braad)pan met een elektrisch geleidende bodem (ijzergehalte) op een ingeschakelde kookzone zet, komt de warmte vrij. Alleen de bodem van de pan wordt heet, niet de hele kookzone. Zodra de pan van de zone wordt verwijderd, is de hitteopwekking weg en koelt de kookplaat snel af. Voordelen van inductie ten opzichte van gas zijn dat het sneller, efficiënter en veiliger is, naast dat het onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te bedienen is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist