Siemens Espresso Aparatuur

EQ.7 Plus en EQ.5

Dat smaak ook een kwestie van techniek is, heeft de espresso-automaat EQ.7 van Siemens de afgelopen twee jaar op indrukwekkende wijze laten zien. Het perfectie-niveau op gebied van van espressobereiding is nu opnieuw verhoogd. Siemens introduceert twee innovaties: de verbeterde EQ.7 Plus als voortzetting van de EQ.7-serie en de gloednieuwe EQ.5 serie. De boodschap is duidelijk: Siemens heeft zich met innovatieve techniek en een indrukwekkend know-how op het gebied van koffie een vaste plaats verworven in de markt van espresso-automaten en zet deze competentie nu in bij nieuwe apparaatseries en nieuwe doelgroepen.Met de nieuwe espresso-automaat EQ.7 Plus komt Siemens nog meer tegemoet aan individuele voorkeuren. Wie bijvoorbeeld zijn kopje espresso graag extra sterk drinkt, de voorkeur geeft aan een extra grote 'bak koffie' of zijn Latte Macchiato graag uit een XL-glas drinkt, is nu helemaal de koning te rijk. Want de nieuwe aromaDoubleShot-functie biedt een uitgebreid spectrum aan koffiesterkten voor een intensievere koffiebeleving zonder bittere nasmaak. De aromaDoubleShot-functie bereidt de sterkere koffie in telkens twee maal- en zetprocessen. Omdat op deze wijze bij het zetten van de koffie telkens minder vloeistof door de brouwkamer stroomt, komen er ook minder bittere stoffen vrij. En wie dat eenmaal heeft geprobeerd, merkt het verschil. De koffie smaakt gewoon nóg beter!

Perfectie in het detail
Andere details zijn bij de EQ.7 Plus nog verder geoptimaliseerd: zo heeft de nieuwe brouwfilter met behulp van laserboring een nieuw gaatjespatroon gekregen. Daardoor stroomt het water langer door het koffiepoeder en extraheert meer aromastoffen. Daarnaast kan de gebruiker in een uitgebreid submenu de nieuwe kopjesgrootte selecteren. Via het LC-display kan voor elk afzonderlijk kopje de vulhoeveelheid flexibel worden aangepast, dat will zeggen: elke vooringestelde grootte kan op nog eens vijf subniveaus worden bijgeregeld. Het intelligente systeem biedt daarbij – afhankelijk van de betreffende drank – verschillende milliliter-hoeveelheden aan. Bij alle verscheidenheid blijft echter de eenvoud van de bediening behouden. De ware 'espressionista's' komen dus in alle opzichten aan hun trekken.

EQ.5 voor liefhebbers van romig melkschuim
Innovatief in de techniek – dat geldt ook voor de bereiding van melk­schuim. Dat gebeurt bij de nieuwe EQ.5 macchiatoPlus met een One-Touch-functie: één enkele druk op de knop, en melk en koffie stromen direct en in perfecte onderlinge verhouding in het glas – ook bij XL-glazen tot 15 cm hoog. Siemens is erin geslaagd het melkpijpje op elegante wijze in de koffie-uitloop te integreren. Dat is niet alleen praktisch, maar ook optisch een elegante oplossing. Het mooie is ook dat de beker of het glas centraal onder de koffie-uitloop wordt geplaatst en de drank wordt geselecteerd, terwijl de machine alles vervolgens volledig automatisch uitvoert. Intuïtieve directe bediening, maximale kwaliteit van koffie en melkschuim – dat is waar de nieuwe EQ.5 van Siemens voor staat.

Ook nog eenvoudig schoon te maken
De intelligente melkoplossing is even gemakkelijk en snel te bedienen als schoon te maken. Dankzij het cream cleaner-reinigingsprogramma kan het gehele melksysteem zonodig volledig worden doorgespoeld: met één druk op de knop. Bij de EQ.5 macchiatoPlus kan de gebruiker de koffie-uitloop eenvoudig openklappen, het melkpijpje verwijderen en onder stromend water of in de vaatwasser reinigen.

Efficiënte energie-inzet
Ook wat de energie-efficiëntie betreft, zijn de nieuwe modellen nogmaals verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Dankzij de innovatieve technologie van het doorstroomelement zijn ze 20 procent zuiniger dan energieklasse A. Het senso flow-systeem verwarmt alleen als dat nodig is en is lichter dan traditionele thermoblocks. Daarnaast beschikken de nieuwe EQ.5-machines over een auto-off-schakelaar, die het apparaat na een vooringestelde tijd volledig van het stroomnet loskoppelt. Op die manier wordt voortaan ook in de haast van de vroege ochtend geen onnodige energie meer verspild.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist