Culimaat keukens

Winnaar Kim design award 2009

 

Op 22 juni werd tijdens het KIM Keuken Event in de Verkadefabriek in

‘s-Hertogenbosch voor de achtste maal de KIM Design Award uitgereikt. Deze prijs werd door het vakblad Keuken & Interieur Magazine in het leven geroepen voor een bijzonder keukenontwerp dat ook daadwerkelijk bij een consument in Nederland of België is gerealiseerd. Uit de vele inzendingen koos de vakjury vijf genomineerden en uiteindelijk werd het ontwerp van Culimaat-directeur Twan Swanenberg de grote winnaar. De ‘Futuro WIDE’ werd ontworpen en gebouwd voor een bijzonder woonhuis in het Gelderse Puiflijk.

Verbluffend fraai minimalistisch design

Deze keuken, ontworpen op basis van de Culimaat Cosmic-lijn, is een prachtig voorbeeld van minimalistisch design. De achterwand in Amerikaans noten heeft

geïntegreerde deuren naar kast en hal. Door het niveauverschil in de ruimte heeft de keuken een laag zitgedeelte, terwijl de werkhoogte in de keuken op normaal niveau werd gehouden. De kasten in het zitgedeelte zijn op maat gemaakt, afgestemd op de afmetingen van de motor van het randafzuigsysteem en de trap naar het kookgedeelte. Voor deze keuken werd speciaal, 2,5 cm breed, fineer gemaakt; de handgrepen van kasten en deuren zijn op één lijn geplaatst. Dat betekent dat de keuken perfect moet zijn uitgelijnd. Een dergelijke strakke vormgeving maakt de afwerking in de details extra moeilijk. Het werkblad, de zijwanden en spoelbak zijn vervaardigd in Corian®.

De keuken is verder voorzien van een inductie kookplaat, randafzuigsysteem op werkblad, een stoomoven-combi, magnetronoven, side-by-side koel/vriessysteem,

vaatwasser en Quooker-combi.

Erkenning

Culimaat-ontwerper van de ‘Futuro WIDE’ Twan Swanenberg is blij met de uitverkiezing van zijn ontwerp. “Natuurlijk hoop je een dergelijke Award te winnen, zeker als je tot de vijf finalisten behoort. En als je dan echt tot winnaar wordt uitgeroepen geeft dat veel voldoening. Wij zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van onze Cosmic-lijn, waartoe ook de winnende Futuro WIDE behoort.”

Twan Swanenberg praat over zijn visie, zijn passie voor vorm, voor mooie, duurzame materialen, zijn oog voor detail en perfecte afwerking. “Wij streven altijd naar perfectie”, zegt hij. “We denken heel goed na over wat we willen maken. Alles moet kloppen, tot in het kleinste detail. En moeten we om dat te bereiken het wiel opnieuw uitvinden, dan doen we dat!

Kijk voor meer informatie op https://www.culimaat.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist