Geniet het hele jaar door van al het moois

wat een tuin je biedt

Uit een tuin valt ontzettend veel te halen! Het is de plek waar kinderen de ruimte hebben zich uit te leven met vrienden en vriendinnen, je vindt er het leven van de bijen, vlinders en andere insecten, enzovoorts. Niet het minst belangrijke: een tuin biedt je de ruimte om tot rust te komen. Eenvoudig is het inrichten van een tuin vaak niet, men heeft meer affiniteit met het interieur in huis. Kies je voor een groot terras in de tuin, of wil je zoveel mogelijk ruimte vrijhouden voor een gazon of enkele borders? Bij het inrichten van een tuin is de keuze voor een overkapping aan huis een interessante. Met een overkapping zit je ook op minder mooie dagen buiten. De overkapping biedt beschutting en valt goed te combineren met een heater. Zo heb je het niet snel koud in de tuin! 

Keuze uit verschillende soorten overkappingen 
Bij het laten plaatsen van een overkapping in de tuin heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld tussen een overkapping aan huis, een losse overkapping elders in de tuin en een complete tuinkamer. Ook een pergola kan na verloop van tijd een overkapping vormen, wanneer je hier verschillende soorten planten tegenaan laat groeien. De hedera is er een goed voorbeeld van. Wat in jouw situatie de beste keuze is, hangt van verschillende factoren af. Wil je de woonkamer verlengen met een overkapping? Creëer je een prettig zitje in de tuin, waar je weg van de woning een moment voor jezelf kunt nemen? Wil je ook in de winter van de tuin kunnen genieten? 

Overkappingen van verschillende materialen 
Niet alleen heb je keuze uit verschillende soorten of modellen overkappingen. Kies tussen overkappingen van hout en glas. Een houten overkapping past qua uitstraling goed bij het natuurlijke van de tuin bij je woning. Nadeel van hout is echter dat dit materiaal relatief veel onderhoud nodig heeft. Denk aan het periodiek in de beits zetten van het hout om houtrot te voorkomen. Daarbij is hout minder duurzaam dan bijvoorbeeld het aluminium waarvan het frame voor een glazen overkapping gemaakt wordt. 

Een glazen overkapping biedt naast de duurzaamheid ervan nog een voordeel. Dit type overkapping neemt geen licht weg uit de woonkamer. Iets waarop het risico groter is bij het gebruik van hout. Het kan een woning donker maken. 

Bron: https://lamella.nl/overkappingen/overkapping-aan-huis/

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Terrasoverkapping?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist