Dik Geurts Haardkachels

Warm hart voor Oeganda

Vanaf september start Dik Geurts, onder de kreet ‘Voor u een haard, voor haar een toekomst', een nieuw maatschappelijk project in Oeganda. Met dit project wordt een deel van de opbrengst van haar kachels gebruikt om vrouwen in Oeganda een microkrediet te verstrekken waarmee zij een bomenplantage kunnen opstarten.Dik Geurts investeert met dit project in het initiatief en de kracht van de vrouwen in Oeganda die met dit project een kans krijgen om financieel zelfstandig te worden en zichzelf en hun kinderen in levensonderhoud te voorzien. De vrouwen verkopen de bomen namelijk aan de lokale bevolking voor persoonlijk gebruik. Zo voorziet Dik Geurts vele mensen in Oeganda van vuur, wat daar een belangrijke bron is om eten op te koken, en natuurlijk voor warmte.

Dat Dik Geurts met dit project start is niet toevallig. Dik Geurts investeert al jaren in het milieu met schone verbrandingstechnieken voor haar houtkachels en vindt het belangrijk dat de gebruikte brandstof uit hernieuwbare energie komt. Hernieuwbare energie heeft al kenmerk dat het onuitputtelijk is in tegenstelling tot brandstoffen als olie, aardgas of steenkolen. Hout is overigens niet alleen hernieuwbaar maar tevens een schone brandstof. Bij de verbranding van een boom komt namelijk nagenoeg dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die dezelfde boom door middel van fotosynthese heeft opgenomen.

Dik Geurts werkt in dit project samen met SYPO. Binnen het project SYPO microdevelopment worden kleine leningen verstrekt aan groepen van steeds vijf vrouwen met ieder een eigen businessplan. Na goedkeuring van het businessplan krijgen de deelneemsters de lening. Hoewel er al verschillende microfinancierings-instellingen zijn in Oeganda wordt het platteland nog onvoldoende bediend. Dik Geurts denkt dat dit project, door laagdrempelige leningaanvragen in de dorpen zelf -zonder een topzware organisatie of intimiderende kantoren- een belangrijke toevoeging aan die bestaande instellingen is.

Kijk voor meer informatie op https://www.geurts.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dik Geurts haarden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist