Barbas houthaarden

Cuatro 2 en Universal 2

BARBAS kondigt een reeks nieuwe houthaarden aan: de Universal-5 en Cuatro-2 serie. Deze toestellen zorgen er niet alleen voor dat u er deze winter lekker warm bij zit, maar ook dat u op de kleintjes let. De nieuwe inzet- en inbouw houthaarden van BARBAS verlagen de energiekosten aanzienlijk en zijn bovendien gunstig voor het milieu.

De nieuwe modellen uit de Universal-5 en Cuatro-2 serie passen zowel qua afmeting als qua ontwerp in elk interieur, ongeacht of deze een klassieke of moderne indeling heeft. Door uitsluitend gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige materialen biedt BARBAS solide producten. Dit bewijst het merk al jaren. Zo zorgt bijvoorbeeld het interieur van de haarden - standaard voorzien van een grijze coating - voor een hoge isolatie- en een hoge esthetische waarde.

"Met deze nieuwe houthaarden spelen wij niet alleen in op de wens naar een moderner design, ook op de groeiende vraag naar hoger rendement," zegt Robert de Louwere, Managing Director bij BARBAS. "Door het huidige economische klimaat zijn steeds meer mensen op zoek naar een manier om kosten te besparen. Een houthaard kan de energierekening aanzienlijk omlaag brengen. De stookkosten zijn namelijk niet afhankelijk van stijgende gas- en aardolieprijzen. Met een rendement van 78% wordt de aangevoerde brandstof bovendien maximaal omgezet in nuttige warmte."

Cuatro-2 serie
De nieuwe Cuatro-2 serie van BARBAS bestaat uit een drietal modellen: de Cuatro-2 60, 70 en 80. Drie identieke producten die enkel qua afmetingen van elkaar verschillen. De haarden zijn zowel als inbouw- en als inzetmodel toe te passen. Als inzethaard zijn de haarden, zonder enig hak- of breekwerk, perfect toepasbaar in een bestaande vuuropening. Als inbouwhaard kunnen de haarden praktisch overal worden geplaatst en ingebouwd. Optioneel is de Cuatro-2 uit te rusten met een krachtige ventilator en een convectieset. Beiden zorgen voor een snellere en meer gelijkmatige verdeling van de warmte.

De Cuatro-2 kan tevens als een gesloten verbrandingssysteem worden ingebouwd. Hierbij betrekt de haard de zuurstof die nodig is voor de verbranding van buiten de opstellingsruimte. Ideaal voor mechanisch geventileerde, (nieuwbouw)woningen.

 

Universal-5 serie
BARBAS kondigt maar liefst zes nieuwe modellen aan in de Universal-5 serie, te weten de Universal-5 60, 65, 70, 75, 80 en 85. Nieuwe hout inzethaarden die de "oude" Unilux en Universal serie in het Barbas assortiment zullen vervangen. De "oude" modellen zijn als het ware in een nieuw jasje gestoken. Hierbij is extra aandacht besteed aan een strakker en eigentijds design. Doordat de afmetingen van de haarden uit de Universal-5 serie perfect aansluiten op de afmetingen van bestaande situaties, zoals bestaande openhaarden, kunnen de haarden gemakkelijk zonder hak- of breekwerk in een bestaande vuuropening worden geplaatst. De haard is zowel met als zonder kader in te bouwen, afhankelijk van de wensen.

Optioneel is de Universal-5 uit te rusten met twee 42Volt ventilatoren en een convectieset. Wederom zorgen beiden voor een snellere en meer gelijkmatige verdeling van de warmte. De ventilatoren bevinden zich achter het klepje, aan de onderzijde van de deur. Dit in tegenstelling tot de Cuatro-2 modellen, waarbij de optionele ventilator onder de haard wordt bevestigd. Juist dit verschil maakt van de Universal-5 een inzethaard en van de Cuatro-2, wanneer uitgerust met ventilator, een inbouwhaard.

Emissiewaarde
In ouderwetse houtkachels werden soms CO2-emissiewaardes van 4 tot 17,6 procent genoteerd. Vandaag de dag bepalen de wettelijke normen in Europese landen een maximum van 0,4 tot 0,5 procent CO2-uitstoot. Alle modellen uit de Cuatro-2 en Universal-5 serie bieden een hoog rendement van maar liefst 78 procent i.c.m. zeer lage emissiewaarden van minder dan 25 procent van de toegestane norm. Hiermee voldoen de nieuwste haarden aan de huidige en toekomstige strenge regelgevingen omtrent uitstoot en energie en zijn de houtkachels van BARBAS niet alleen gunstig voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist