Kijktuinen nunspeet

Kunstdag op 11 september


Nunspeet op de Veluwe biedt meer dan alleen de schoonheid van de plaats zelf en haar omgeving: de Kijktuinen Nunspeet, schitterend aangelegde thematische tuinen met een eigen sfeer en karakter, zoals een schaduwtuin, een alpine rotstuin, een tuin geïnspireerd op het Alhambra etc.

 

 

Naast deze inspiratiebronnen voor eigen tuinaanleg is er in de Kijktuinen een dertigtal fraaie en zeer uiteenlopende kunstwerken te zien, verzorgd door DeMedici Beeldende Kunst. Bij de selectie van de beelden is gekozen voor een zo groot mogelijke diversiteit in materiaal, kleur, stijl, uitstraling en techniek. Dat sluit aan bij het pluriforme karakter van de tuinen en geeft ook een goede indruk van de mogelijkheden van beeldende kunst in een wisselende context. Sommige beelden vullen de tuinontwerpen aan, andere zorgen juist voor sprekende contrasten, waarmee de kwaliteit en het karakter van de tuin wordt geaccentueerd.

 

Nog rijdend op de oprijlaan ziet u het ranke gekleurde beeld ‘Drie Gratiën’ van Mathieu Segers, ca. 4 m hoog, tegen een wand van taxus en lei-linden. Meteen na de entree wordt uw aandacht getrokken door ‘Doorstroming’, een stalen beeld van de internationaal bekende kunstenaar Cyril  Lixenberg. Verder wandelend door de fraai aangelegde tuinen, met af en toe zicht op een weidelandschap en houtwallen, treft u op strategische plaatsen kunstwerken aan van bekende en minder bekende kunstenaars: vrolijk gekleurde keramische beelden van Margreet Hajee, werk in hoogglanzend roestvast staal van Cornelis Rijken, granieten beelden van Rob Schreefel, architectonische objecten in keramiek van Gera van der Leun, fantasierijke stalen beelden van Irma Horstman, in totaal 30 beelden van 10 verschillende kunstenaars.

 

Met de KUNSTDAG op 11 september 2008 krijgt de kunst bij Kijktuinen Nunspeet een nieuw accent. DeMedici Beeldende Kunst geeft op deze dag rondleidingen waarbij de bezoekers wordt verteld over de tentoongestelde beelden en de desbetreffende  kunstenaars. Ook de mogelijkheden om een kunstwerk in opdracht te laten vervaardigen komen ter sprake, al dan niet gecombineerd met een tuinontwerp.

Voor of na uw bezoek aan de Kijktuinen kunt u ook een bezoek brengen aan de galerie van DeMedici in het voormalige gemeentehuis van Nunspeet, Laan 27. Meer informatie over DeMedici Beeldende Kunst is te vinden op www.demedici.nl.

 

De Kijktuinen Nunspeet zijn gelegen aan de Kienschulpenweg 26 te Nunspeet en zijn geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,00 inclusief koffie of thee. Voor groepen, 65+ en kinderen geldt een aangepast tarief.Tijdens de themadag op 11 september bedraagt de entree € 8,00 inclusief rondleiding en een kopje koffie of thee. Rondleidingen zijn er om 10.30, 11.30, 14.00 en 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.kijktuinen.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist