CROSSOVER-CROSSWALK

Hasselt kleurt buiten de lijntjes…


 

Vanaf 1 december wordt er in Hasselt letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes gekleurd.

 

 

19 zebrapaden rond de Groene Boulevard en in de binnenstad worden in een artistiek kleedje gestoken. De traditionele witte strepen worden vervangen door boeiende kunstwerken en opvallende grafische patronen.

 

 

Voor de uitwerking wordt een beroep gedaan op designers, mode-ontwerpers en kunstenaars.

 

Opzet & ambitie  

Met dit creatief initiatief biedt de stad Hasselt een forum aan kunstenaars & designers om hun werk op een onverwachte plek te tonen aan een breed publiek. Het project toont op een informele, creatieve manier hoe kunstenaars en designers kunnen inspelen op de maatschappij en hoe ze kunnen bijdragen tot een dynamische leefomgeving.

 

Het opzetten van een  tentoonstelling via zebrapaden zal de kijker, wandelaar, fietser, autobestuurder gevoelig maken voor het belang van de omgeving op de persoon. Kleur, lijn, grootte, textuur, dimensie, proportie, vorm…. zijn aspecten van cultureel ingebedde visuele communicatie waarvan de gemiddelde kijker zich zelden actief bewust is.

 

 

De stad Hasselt profileert zich met dit project als een stad waar ruimte is voor inspiratie en creatie, maar waar tegelijkertijd ook een thema als mobiliteit uitermate belangrijk is. We mikken met dit project dan ook op een inspirerende en stimulerende wisselwerking tussen het project, de partners, de stad en haar inwoners.

 

Kunstenaars/designers/mode-ontwerpers

Het project wordt uitgebouwd met talentrijke kunstenaars, designers en mode-ontwerpers, onder hen zowel bekende namen als opkomend talent:   Atelier Blink, Academie Hasselt, Arteskol, Bram Boo, Christophe Coppens, Dada Design, Steven Brouns, Geoffrey Brusatto, Sara De Bondt, Saskia de Coster, Willo Gonnissen, Stijn Helsen, Linde Hermans, Josworld, Simoni, Piet Stockmans, Koen Vanmechelen, Ben Van Orshaegen, Fenna Zamouri.

De kunstenaars en designers werden geselecteerd door het bureau Mooz in samenspraak met de cultuurdienst van de stad Hasselt.

 

Locaties

Deze unieke tentoonstelling vindt plaats in de stad Hasselt. Op enkele centrale plaatsen in het commerciële centrum en op de zebrapaden langs de groene boulevard.

 

Haal je gratis brochure met wandelroute, vanaf 1 december, bij IN&UIT Hasselt (Lombaardstraat 3) en geniet van een creatieve en inspirerende wandeltocht!

Kijk voor meer informatie op: www.crossovercrosswalk.be 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist