Hager thuisautomatiseringssystemen

Tebis

Huisautomatisering is de integratie van technieken en diensten binnen uw woning, met als doel meer comfort, maar ook veiligheid, zorg, energiebesparing en sfeer te bieden. Huisautomatisering wordt ook wel 'domotica' genoemd.

Wat kunt u met huisautomatisering?

Met een huisautomatiseringssysteem heeft u een eenvoudig systeem, waarmee de mogelijkheden toch zeer veelzijdig zijn. Enkele mogelijkheden zijn:

Schakelen en dimmen van verlichtingmeerdere lampen tegelijk mogelijkWoning in één keer in de nachtstandmet een druk op de knop alle lichten ’s avonds uitzetten, de verwarming laag en de ‘gevaarlijke’ keukenapparatuur uitgeschakeld'Paniekschakelaar' 's nachts bij onraad in één keer alle lampen in huis aanApparaten besturen met afstandsbediening lampen en apparaten als rolluiken, garagedeur, jaloezieën, etc. besturenWindsnelheidsbeveiliging zonnescherm omhoog bij harde windInstelbare 'scenario's' bijv. de verlichting in de woonkamer met één druk op de knop op een vooraf gekozen dimniveauRouteverlichting voor nachtelijk toiletbezoek zachte plintverlichting die automatisch aangaat doordat een sensor registreert dat u uit bed stapt

De programmering van het huisautomatiseringssysteem kunt u altijd probleemloos laten aanpassen aan uw veranderende wensen of omstandigheden. Ook later is uw installatie altijd nog gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.

Hoe werkt dat precies?
De kern van een huisautomatiseringssysteem is dat allerlei apparaten binnen het systeem met elkaar kunnen communiceren en er allerlei mogelijke schakelingen uitgevoerd kunnen worden. Apparaten, zoals binnen- en buitenverlichting, verwarming, rolluiken en jaloezieën worden via een een schakelaar of afstandsbediening aangestuurd of automatisch. Voorbeelden van automatische aansturing zijn: op basis van tijd, van registratie van beweging of aanwezigheid in een ruimte of op basis van metingen als donker/licht, temperatuur, wind of regen, etc.
Bussysteem Alle schakelaars, drukknoppen, temperatuurregelaars, etc. communiceren met elkaar via een zogenaamde ‘busleiding’ of via RF (radiofrequent, ofwel draadloos). Via deze leiding of draadloos wordt informatie (bijvoorbeeld de temperatuur of de lichtsterkte) doorgegeven om uw apparaten (zoals de verlichting, verwarming of het zonnescherm) te besturen volgens ingegeven criteria.

Voordelig
Vaak denkt men, dat een ‘bussysteem’ veel duurder is dan een gewone installatie. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Wanneer u de mogelijkheden afzet tegen de kosten, zult u zien dat de aanvangskosten bij een gewone basisinstallatie lager zijn. Zodra u echter meer comfort wilt, is een bussysteem al snel voordeliger. Bovendien zijn in een basisinstallatie de mogelijkheden zeer beperkt, terwijl u met een bussysteem alle kanten op kunt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist