Een oud gebouw

ontpopt zich tot slimme woning

Ieder huis heeft zijn geschiedenis die moet worden gerespecteerd. Dit geldt zeker voor dit oude pand dat zelfs op de monumentenlijst staat en nu, volgens de laatste technieken, wordt gerenoveerd en gemoderniseerd tot een comfortabel woonhuis.

Het grote landhuis aan de rivieroever in de omgeving van Maastricht heeft dan ook een aantal bijzondere kenmerken die het extra moeilijk maken om nieuwe technologieën te installeren. Maar dankzij de draadloze smart home-oplossing eNet SMART HOME vormde dit geen belemmering.

Voor het gebouw zelf moest het elektrische installatiebedrijf SPIE met veel zaken rekening houden: de oude muren en vooral het kostbare stucwerk mocht onder geen beding worden beschadigd.

De uitdaging om een hoogwaardig smart home-systeem te vinden waarvoor geen extra bekabeling nodig was, behoorde bij de hoge eisen die aan dit project werden gesteld. De technische kenmerken van eNet SMART HOME boden hiervoor de beste voorwaarden: de apparaten communiceren via radiosignalen en zelfs intelligente schakelaars kunnen zonder bekabeling op alle mogelijke plaatsen worden gemonteerd.

Intelligente lichtregeling
Wat is de beste manier om het interieur van een oud pand te laten stralen? Samen met de opdrachtgever is gekozen voor verschillende lichtbronnen zoals losse spots, plafond- en buitenverlichting. Typisch voor eNet SMART HOME is dat de mogelijkheden voor de gebruiker onbeperkt zijn als het om de bediening gaat: schakelaars en touchpanelen zorgen voor een intuïtieve basis thuis en met de app voor smartphone en tablet kan de verlichting ook onderweg bediend worden.

Smart Home in de schijnwerpers
Het juiste licht speelt een sleutelrol in de enscenering van de woning. Het is dus niet alleen belangrijk om de juiste verlichting te kiezen, maar ook de juiste besturing en werkwijze. Op die manier is het mogelijk om met één vingerbeweging de gordijnen te sluiten en de binnenverlichting te dimmen tot een prettige lichtsterkte. Als de ideale sfeer is gevonden, kunnen de instellingen van de verschillende oplossingen eenvoudig als scène worden opgeslagen.

Slimme technologie voor oude panden
De vrij plaatsbare schakelaars van Gira komen uit het E2-programma. Het minimalistisch design van de hier gebruikte zuiver witte uitvoering past goed bij de lichte ruimtes op de 4 verdiepingen. Ondanks de subtiele kleur zijn de schakelaars een blikvanger.In dit object werden voornamelijk meervoudige schakelaars met tekstvlakken gebruikt, die op bakstenen en zelfs houten balken werden gemonteerd zonder de muren te beschadigen

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist