Domotica

Eindeloze mogelijkheden

Vandaag de dag kan bijna alle apparatuur aan elkaar geschakeld worden, maar de techniek is complex en voor te weinig fabrikanten staat het gebruiksgemak centraal. Als de bediening niet logisch, handig en intuïtief is, doet het afbreuk aan de beleving. Een 5-sterrenspecialist zet zich graag in om daar ultieme oplossingen voor te bedenken. Verwondering op het gezicht van klanten toveren is wat het drijft.

De mogelijkheden zijn eindeloos
Bijna alles met een stekker kunnen we op afstand besturen. Hierna volgt een aantal voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer te verzinnen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tv die je alleen ziet als je kijkt
Soms vinden mensen hun televisie, hoe mooi hij ook vormgegeven is, te aanwezig in het interieur. Televisies kun je daarom verstoppen. Achter een glaswand bijvoorbeeld. Of in de vloer. Met één simpel commando kan de televisie geruisloos tevoorschijn worden getoverd.

Zonwering zonder zorgen
Thuis een sauna hebben is fantastisch, maar er in wonen wat minder. Zelfdenkende gordijnen en zon­neschermen zijn dan een uitkomst. Ze gaan dicht als zij vinden dat er voor de kamertemperatuur of voor je kunstcollectie te veel warmte of lux binnenkomt.

Warm bad
Je hoofd vol? Laat het lekker leeg lopen in een warm bad. Na een te lange werkdag geef je al vanuit je auto een commando, waardoor je direct na thuiskomst heerlijk wegdrijft.

Overal en nergens muziek
Eén systeem zorgt werkelijk overal voor muziek zodat je dansend door het huis kan met eventueel in iedere kamer een andere muziek-en dansstijl. Met één druk op de knop staat alles stil.

Elektrische gordijnen
“Ik heb geen zin om op te staan” zong de popgroep Het al in 1965. Dat hoeft nu ook niet meer, want elektrische gordijnen doe je gewoon vanuit bed of vanaf de bank open en dicht.
Elektrische gordijnen die automatisch openen en sluiten zijn trouwens ook handig als je je woning of vakantiehuis bewoond wilt laten lijken als je er niet bent.
Vakantiestand

Ver weg naar een prettig buitenland? Thuis staat alles in een handomdraai in de vakantiestand. De thermostaat gaat lager, het alarm gaat er op, de gordijnen openen en sluiten op gezette tijden, de verlichting floept aan en weer uit, het huis lijkt bewoond.

En het handige is, ook vanaf het Thaise strand of een koude berg is alles te bedienen. Zo kun je onderweg naar huis de verwarming alvast hoger zetten.

Energiebesparing
Lichten die bij afwezigheid automatisch dimmen of uit gaan. Zelfdenkende zonneschermen die de warmte buiten houden zodat de airco in rust kan blijven. Een thermostaat die zelf terugschakelt als het huis verlaten is. Een knop bij de voordeur die alle overbodige appara­tuur in huis uitschakelt. Wat zou dat besparen?

Thuisbioscoop
Met alle online en streaming videodiensten wordt je tablet of mobiel razendsnel een mini-bioscoop, maar met het commando ‘thuistheater’ komt er een reuze scherm uit het plafond en gaan de speakers op dolby

Kleurenverlichting en optimale sfeer
Dat gekleurd licht bepaalde sferen oproept wisten de Romeinen al. Hun bacchanalen zijn tweeduizend jaar later nog steeds berucht. Tegenwoordig zijn er tal van wetenschappelijke studies die aantonen dat bepaalde kleurnuances in het licht niet alleen de sfeer, maar ook concentratie, creativiteit, rust of actie stimuleren.Allemaal aan te sturen met domotica.

Veiligheid
Automatische deuren-en-ramen-dicht-controle, met één druk op de knop het alarm aan, overal of in zones, alles in het volle licht bij onraad, camera registraties direct op een externe harde schijf, alles zichtbaar op je eigen beeldschermen of die van hulpdiensten, deuren open en sluiten op afstand, zodat er nooit meer sleutels hoeven te circuleren. De lijst met mogelijke veiligheids­specificaties lijkt oneindig.

Haard
Binnen een milliseconde een knisperend haardvuur. Blijkt de romantiek desondanks niet op te laaien? Zet met het dichtstbijzijnde beeldscherm alles acuut weer op de waakvlam.

Schakelmateriaal
Overal reppen we over ‘besturen op afstand’, met vaste of draagbare ‘devices’ zoals telefoon of ‘tablet’, maar er zitten natuurlijk ook oude vertrouwde schakelaars op logische plekken in de muur, zodat alles ook gewoon te bedienen is als je die apparaten niet bij de hand hebt of er even geen internet is bijvoorbeeld. Bedraad, hufter­proof, ‘old school’ en helemaal niets mis mee!

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van GooseBumps uit De meern

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist