Nieuw Festool invalcirkelzaag

Nog sneller, nog nauwkeuriger en nog veiliger

De nieuwe invalcirkelzaag TS 55 R van Festool

Festool, de uitvinder van de invalcirkelzaag, is al meer dan 30 jaar een begrip in de markt. Met de nieuwe TS 55 R legt Festool de lat nu opnieuw een stuk hoger. De nieuwe invalcirkelzaag TS 55 R is nog sneller, nauwkeuriger en veiliger. Kortom: de beste invalcirkelzaag die wij ooit hebben gemaakt.

Festool – uitvinder van de invalcirkelzaag
Al 80 jaar geleden betekende de eerste handcirkelzaag van Festo een mijlpaal voor de vakman. En het was ook het merk Festo dat al in 1962 de eerste geleiderail in combinatie met de handcirkelzaag op de markt. Niet voor niets geldt de invalcirkelzaag Festool (voorheen Festo) als het toonbeeld voor professionele handcirkelzaag machines en de maatstaaf voor snel en nauwkeurig werken.

De nieuwe TS 55 R - trouw gebleven aan het principe van de precisie
De nieuwe zaag onderscheidt zich van de andere cirkelzagen op verschillende punten. Een bijzonder kenmerk is de platte en dankzij de naar binnen geplaatste afzuigslang aansluiting, zeer vlakke behuizing. Hierdoor is het mogelijk om op een minimale afstand van 12 mm van de wand te zagen. Hiermee is de TS 55 R uitermate geschikt voor het nauwkeurig zagen van voegen in vloeren en plafonds of voor het afkorten van deuren. Ook is het mogelijk om snel schaduw- en uitzetvoegen mee te zagen. Dankzij de splinterbeveiliging is het mogelijk om met de zaag van Festool aan beide zijde van het materiaal splintervrij te zagen. Dit bespaard u aanzienlijk veel tijd omdat uitgebreid nabehandelen niet nodig is. Deze splinterbeveiliging kan ook worden verwisseld voor een kijkvenster waardoor u altijd zicht houdt op het werkstuk en de aftekenlijn. Ook is de nieuwe TS 55 R is uitgevoerd met de vergrote hoekinstelling van -1° tot 47° met click-stop. Voor precieze hoekoplossingen.

Bovendien is de TS 55 R uitgerust met ergonomische handgreep met softgrip, FastFix snelwisselsysteem voor snelle en makkelijke zaagbladwisseling en een unieke dubbele diepte-instelling. Hierdoor kunt eenvoudig uw diepte instellen, voor zowel werken met of zonder geleiderail!

De nieuwe TS 55 R – de veiligste invalcirkelzaag die er is
Veiligheid van de gebruiker is zeer belangrijk. Daarom heeft Festool een aantal features doorgevoerd die alleen op de TS 55 R zitten. Dankzij onder andere aanpassingen aan de behuizing is de nieuwe TS 55 R de stofarmste invalcirkelzaag die verkrijgbaar is. Goed voor uw gezondheid en u houdt uw werkplek schoon. Ook het beproefde en voor Festool invalcirkelzagen typische spouwmes werd geheel nieuw ontwikkeld. Een spouwmes is een absolute must voor een cirkelzaag. Zagen zonder spouwmes kunnen voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Naast het verhogen van de veiligheid levert het nieuwe spouwmes, als meeverend gelagerde geleidingsnok, ook een extra bijdrage aan nog meer precisie. Omdat het nieuwe spouwmes voor het zaagblad uit de behuizing komt, kan het als geleiding worden gebruikt in bestaande zaagsneden. Hierdoor kunt u de zaag eenvoudig en snel precies plaatsen in een bestaande zaagsnede.
Net zoals op de oude TS 55 is de zaag uitgevoerd met een snelrem. Het zaagblad staat na uitschakeling binnen 2 seconden stil. Bij vergelijkbare zagen duurt dit soms meer dan 10 seconden wat gevaarlijke situaties met zich meebrengt. Ook werkt u hierdoor sneller omdat u niet hoeft te wachten totdat de zaag is uitgelopen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist