VELUX lichtkoepels

Weer warmte en bespaar energie


De Meern, 1 februari 2013. In de zomer kan de temperatuur onder het platte dak flink oplopen. De VELUX Groep introduceert daarom speciaal voor de VELUX lichtkoepel een elektrische buitenzonwering op zonne-energie. De buitenzonwering zorgt ervoor dat het binnenklimaat onder het platte dak aanzienlijk wordt verbetert door de combinatie van natuurlijke ventilatie en zonwering.

Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel binnenklimaat worden gecreëerd. VELUX lichtkoepels hebben direct onder de koepel een extra glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing. De VELUX buitenzonwering is speciaal ontworpen voor de VELUX lichtkoepel en past daarom perfect tussen het glaselement en de koepel in. De zonnestralen komen dus wel via de koepel naar binnen, maar worden door de buitenzonwering voor bijna 90 procent tegengehouden. Door in de zomer de lichtkoepel overdag gesloten te houden en de buitenzonwering overdag dicht te houden, kan de warmte worden tegengegaan. Daardoor is minder energie nodig om de ruimte te koelen met bijvoorbeeld airconditioning.’s Avonds kan de lichtkoepel automatisch worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie. Hierdoor ontstaat een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast zorgt de buitenzonwering in de ruimte voor ‘zacht’ en sfeervol daglicht en privacy.

Comfort en energiebesparing
De buitenzonwering op zonne-energie is voorzien van io-homecontrol® technologie en kan met een afstandsbediening radiografische worden bediend vanaf iedere plek in huis. De buitenzonwering kan voor lichtregulering worden gecombineerd met een elektrisch plissé gordijn aan de binnenzijde van de koepel. Zowel de lichtkoepel, de buitenzonwering als het plissé gordijn kunnen vervolgens met dezelfde afstandsbediening worden bediend. Hierbij kan het voorgeprogrammeerde energiebesparingprogramma in de afstandsbediening alle producten automatisch aansturen, waardoor zonweren en ventileren vanzelf gaat. Dit geautomatiseerde systeem zorgt voor een nog efficiënter energiegebruik. Uit onderzoek van TNO blijkt dat automatisch geregelde buitenzonwering een energiebesparing van wel 7,5 procent kan opleveren, omdat de buitenzonwering de zon al tegenhoudt voordat de binnentemperatuur te ver is gestegen. Daarnaast zorgt het voor bedieningsgemak en zorgeloosheid, want mocht het onverwachts toch gaan regenen, dan sluit de lichtkoepel vanzelf door de regensensor.

Energiezuinig
De stroomvoorziening van de buitenzonwering wordt geregeld door een geïntegreerde accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel. Het Wit Design uiterlijk van de buitenzonwering is een discreet en geïntegreerd ontwerp, waardoor de lichtkoepel en buitenzonwering één geheel vormen. Naast de wit gelakte aluminiumlijsten is ook het screendoek wit van kleur. De buitenzonwering op zonne-energie is draadloos en daardoor eenvoudig van buitenaf op het glaselement te monteren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist