Waarom een interieurarchitect inhuren

bij je verbouwing aan te raden is

Tijdens de coronacrisis hebben we niet stil gezeten. Zo blijkt dat huiseigenaren massaal hun woning gingen verbouwen tijdens de lockdowns. Ook nu kan het nog steeds interessant zijn om je huis te verbouwen in plaats van te gaan verhuizen.

 

De woningmarkt is weliswaar iets minder oververhit dan de afgelopen jaren, maar de huizen liggen figuurlijk gezien nog steeds niet voor het oprapen. Ben je van plan om je huis te verbouwen of om je interieur te veranderen? Denk er dan eens over na om een interieurarchitect in te schakelen. In dit artikel lees je meer over de meerwaarde van zo'n expert en over de interieurarchitect kosten voor je plannen.

Woning aanpassen met professionele blik en veel ervaring

Een van de grootste voordelen om een interieurarchitect in te schakelen bij de verbouwing van je woning is omdat zo iemand met een totaal andere blik naar je woning kijkt dan jij. De kans is groot dat je heel goed weet wat je mooi vindt, maar dat je het lastig vindt om dit om te zetten naar een volledig interieur. Waar je voor het bouwen van je woning waarschijnlijk een aannemer in de arm hebt genomen die het totale bouwwerk op zich nam, kun je een interieurarchitect inhuren om met een professionele blik naar de binnenkant van je huis te kijken.

Hij of zij weet precies wat er in bepaalde ruimtes wel of niet zou passen en neemt daarbij uiteraard jouw wensen mee om er je droomhuis van te maken. Wat ook mooi meegenomen is, is dat de architect heel goed weet wat er momenteel wel of niet 'in de mode' is. Hoewel dit niet altijd van belang is, is het wel een fijn idee wanneer je je woning in de toekomst nog zou willen verkopen. Al met al kan zo'n interieurarchitect met zijn of haar kennis en expertise je interieur omtoveren tot een inrichting van je dromen.

Van je huis een écht thuis maken met interieurarchitect

Uiteraard staan jouw wensen op de eerste plaats, ook wanneer je hulp inschakelt bij het inrichten van je huis. Het grootste doel van een interieurarchitect is om van jouw huis je thuis te maken met behulp van de wensen die jij graag terug zou willen zien in het interieur. Waar jij het misschien lastig vindt om landelijk wonen te combineren met de meubels die je al hebt, ziet een interieurarchitect in één opslag vaak al wat er waar veranderd moet worden voor het gewenste resultaat.

Dat geldt ook voor bepaalde ruimtes die in eerste instantie moeilijk lijken om in te richten. Met creatieve ideeën en toepassingen kun je iedere ruimte inrichten, ook met mooie meubels en leuke accessoires. Wat hierbij mooi is om te zien, is dat zo'n expert gebruik maakt van allerlei programma's en software om het uiteindelijke resultaat al zo levendig mogelijk te maken. Aan de hand van 3D-animaties en andere technische snufjes krijg je als het ware al een kijkje in je toekomstige interieur.

Interieurarchitect heeft de juiste connecties voor klusjes

Een ander groot voordeel van het inschakelen van een interieurarchitect is dat hij of zij door de jaren heen een heel netwerk heeft opgebouwd. Dat betekent dat de architect precies weet wie geschikt is om welke klus in je woning uit te voeren. Heb je bijvoorbeeld een stucadoor nodig of moet je iemand inschakelen voor het laten maken van een dakkapel? Vraag je interieurarchitect dan om hulp, aangezien hij of zij al jarenlang samenwerkt met andere professionals.

Natuurlijk kan en mag je ook zelf op zoek gaan naar aannemers die zo'n klusje willen en kunnen klaren. Daar ben je absoluut vrij in, ook als je een interieurarchitect hebt ingeschakeld. Misschien heb je zelf wel connecties en weet je wie er geschikt is voor een bepaalde klus. Maar: heb je geen idee dan is de kennis en ervaring van een interieurarchitect ontzettend handig in zo'n geval.

Wat zijn de interieurarchitect kosten precies?

Er zit alleen één nadeel aan het inhuren van een interieurarchitect: je moet ervoor betalen. Wil je het helemaal gratis doen dan moet je zelf je huis inrichten. Dat levert zoveel mensen stress en gedoe op dat ze liever een specialist inschakelen om dat te doen. Geef ze eens ongelijk met al die voordelen. Om te weten wat een interieurarchitect qua kosten vraagt, moet je weten wat de klus precies is die hij of zij uit moet gaan voeren. Wil je hiervan een deel zelf doen of wil je alles uit handen geven?

Daarbij moet je voor jezelf bepalen wat je budget is en wat je kwijt wil zijn aan een verbouwing of inrichting van een huis. De meeste interieurarchitecten kunnen op basis daarvan bepalen wat ze kunnen doen en hoeveel uren ze eraan kwijt zijn. Gemiddeld vragen interieurarchitecten tussen de € 70 en € 120 per uur. Een gemiddeld interieurontwerp voor een badkamer ligt rond de € 950 en voor een interieurontwerp van de begane grond wordt rond de € 3000 gevraagd. Om de exacte interieurarchitect kosten te bepalen, moet je een offerte opvragen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist