Moet ik vloerverwarming aanschaffen?

of niet?

Is de winter aangebroken en zoek je een nieuwe manier om je huis te verwarmen? Vloerverwarming is hier een goede oplossing voor. Het is niet de meest bruikbare manier maar komt toch wel geregeld voor. Het heeft zijn voor- en nadelen om vloerverwarming aan te schaffen. Lees vooral verder om te weten welke voor-en nadelen vloerverwarming heeft.

Voordelen

Vloerverwarming in je huis heeft een aantal voordelen.

Energiezuinig

Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat het energiezuinig is. Er zijn twee verschillende vloerverwarmingsystemen. Je hebt elektrische en op water gebaseerde vloerverwarmingsystemen. Het voordeel is dat beide zorgen voor een consistente verwarming door de hele kamer. Het warmwatersysteem werkt door heet water door buizen te voeren en zo warmte te creeëren. Elektrische vloerverwarmingsystemen werken door de ondergrondse bedrading te verwarmen en zo warmte te creeëren. Vloerverwarming is energiezuinig omdat deze systemen maar tot 29 graden te hoeven worden verwarmd om warmte te creeëren terwijl traditionele radiatoren tot een veel hogere temperatuur moeten worden verwarmd om genoeg warmte in de ruimte te creeëren. Verder zorgt vloerverwarming ervoor dat de hele kamer geleidelijk wordt verwarmd. De gewenste temperatuur wordt zo snel bereikt.

Gemak

Wanneer de vloerverwarming eenmaal geïnstalleerd is, geeft een vloerverwarming veel gemak. Vloerverwarming heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Vloerverwarming zoneregeling is bijvoorbeeld zeer handig. Hierdoor kun je een hele zone tegelijk verwarmen in je huis. Met een vloerverwarming thermostaat kun je gemakkelijk de temperatuur regelen over de zones in je huis. Vloerverwarmingen hebben een Smart WiFi Thermostaat of een programmeerbare thermostaat. De temperatuur kan zo geregeld worden dat de verwarming aangaat op een bepaald tijdstip en uit gaat op een bepaald tijdstip. Verder geeft vloerverwarming gemak doordat deze niet zichtbaar is en meer leefruimte creeërt.

Nadelen

Helaas zitten er ook een nadelen aan vloerverwarming vast.

Installatiekosten

De prijs van de installlatie van vloerverwarming kan hoog worden. Wanneer deze eenmaal geïnstalleerd is, is de prijs van de verwarming voordeliger. De prijs van vloerverwarming wordt per vierkante meter berekend. De prijs kan verschillen per systeem. De elektricien die de verwarming moet installeren zal ook geld kosten.

Vloerhoogte

Doordat de vloerverwarming onder de vloer wordt geplaatst, zal de vloer een aantal centimeteres hoger uitkomen. Verder moet er rekening gehouden worden met materialen zoals isolatieplaten onder de grond. Deze zullen ervoor zorgen dat de warmte omhoog, de kamer in, trekt.

Je moet voor jezelf de voordelen en nadelen afwegen en bedenken of het voor jou het waard is om vloerverwarming aan te schaffen. Op ieder nadeel kan een oplossing bedacht worden waardoor het het uiteindelijk wel waard zal zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist