Top 10 meest uitbestede klussen

Pleisterwerk en stuken minst populair

Over een maand breekt de lente aan. De hoogste tijd om alle uitgestelde klussen in en om het huis eens stevig aan te pakken. Doet men dat zelf of laten ze het liever over aan de vakman? Werkspot.nl, de online marktplaats voor alle klussen in en om het huis, heeft op basis van eigen data (alle geplaatste klussen) een top 10 samengesteld van de meest uitbestede klussen in 2013.De meest uitbestede klus van 2013 is het aanbrengen van pleisterwerk en het stuken. Ook wordt schilderwerk, zowel in als om het huis, geregeld uit handen gegeven. Tuinonderhoud staat ook in de top vijf van minst geliefde doe-het-zelf klussen. Vooral aan het bestraten van de tuin heeft men een broertje dood.

Klusgedrag Nederlanders
Uit eerder onderzoek van Werkspot.nl, naar houding en gedrag ten opzichte van het klussen, blijkt dat de helft van de Nederlanders (53%) in eerste instantie een professionele vakman inhuurt om een klus te voltooien, dit geldt vooral voor Nederlanders die ouder zijn dan 35 jaar. Bij Werkspot.nl vindt men vakmannen voor alle klussen in en om het huis. Consumenten plaatsen een klus op de website waar vakmannen op reageren. Op basis van offertes en reviews over deze vakmannen beslist men wie in te huren. Met 200.000 geplaatste klussen per jaar en 8.500 aangesloten vakmannen, is Werkspot.nl marktleider in Nederland.

Mannen besteden klussen vaker uit dan vrouwen
Mannen vragen vaker een vakman aan voor een op te knappen klus dan vrouwen. 76% van de mannen zou bijvoorbeeld het aansluiten van de CV uitbesteden, ten opzichte van 22% van de vrouwen. Als het op vakmanschap aankomt hebben vrouwen het minst vertrouwen in hun eigen man als het om tuinaanleg gaat. 38% van de vrouwen besteed deze klus dan ook uit.

De top 10 meest uitbestede klussen van 2013:
1 Pleisterwerk en stuken
2 Buitenschilderwerk
3 Binnenschilderwerk 
4 Stuken en sierpleister
5 Bestrating tuin
6 CV
7 Timmerwerken algemeen
8 Tuinaanleg
9 Badkamer verbouwen
10 Tuin algemeen

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist