Norbord ESB platen

kiezen voor kwaliteit

Het gaat goed met OSB, erg goed. Ondanks de huidige economische conjunctuur is er een voortdurend groeiende vraag naar SterlingOSB. Bij Norbord in het Belgische Genk draait de productie volop. Goedkopere alternatieven proberen zich een deel van de koek toe te eigenen. Maar goedkoop is geen synoniem voor beter! Norbord geeft niet toe aan deze negatieve tendens en blijft resoluut gaan voor kwaliteit.

Kwaliteit eerst!
Het alternatief waarvan sprake, ESB, is eigenlijk een veredelde spaanplaat. En hoewel dit product voldoet aan alle normen die gelden voor spaanplaat, type P5, schiet het alvast op één essentieel vlak tekort. Wat buigsterkte in de hoofdrichting betreft, is het lichtere OSB duidelijk de sterkere keuze.

Waar ESB, met een fijne structuur van kleine stukjes spaanders, inspeelt op de trekvastheid en op de sterkte in de breedterichting, beantwoordt het product niet aan de norm wanneer het om buigsterkte in de hoofdrichting gaat. Deze zwakte probeert men op te vangen door het toepassen van een hogere densiteit. Zelfs dan heeft het niet dezelfde technische waarden als OSB.

Gert Hamerlinck, Norbord, verduidelijkt: ‘Spaanplaat en OSB zijn sowieso twee verschillende producten. OSB-platen worden voornamelijk gebruikt als constructieve plaat in droge en vochtige – maar geen natte – omstandigheden. Het is net de grotere flakestructuur (breder en langer) typisch voor OSB, die de platen de nodige stijf- en stugheid geven. Daarbij komt nog dat onze SterlingOSB-Zero® geen formaldehyde bevat.’

Met alle certificaten (FSC, PEFC, KOMO, CE, ISO, …) en een ruim SterlingOSB-Zero®-gamma met meer dan 90 standaardmaten, blijft OSB de kwaliteitskeuze. Ook voor de houtskeletbouw trouwens, die duidelijk in de lift zit.

Over Norbord
De Norbord Groep, met hoofdkantoor in het Canadese Toronto en genoteerd op de Toronto Stock Exchange, is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. Norbord telt in totaal 2000 medewerkers, waarvan 900 actief zijn in Europa. De Europese hoofdzetel is gevestigd in Cowie, Schotland. Het bedrijf heeft 15 productie-eenheden.

De vestiging in Genk (B) stelt 125 mensen tewerk en produceert SterlingOSB-Zero®. Deze bouwplaten worden vanuit Genk verdeeld over heel Europa.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist